ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή καταιγίδα χτυπά στην Αττική - Οι περιοχές με τα πιο έντονα φαινόμενα

Ισχυρή καταιγίδα χτυπά στην Αττική - Οι περιοχές με τα πιο έντονα φαινόμενα

Βροχές και καταιγίδες προκάλεσαν προβλήματα στην Αττική

INTIME (φωτογραφία αρχείου)

Ξαφνική σφοδρή νεροποντή ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε περιοχές της Αττικής, αιφνιδιάζοντας πολίτες και οδηγούς. Η έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως, Περιστέρι, Ίλιον, Καισαριανή, Ζωγράφου, Κυψέλη, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι και Μαρούσι.

Κατά τόπους η καταιγίδα ήταν πιο ισχυρή, δυσκολεύοντας την κίνηση των οχημάτων και δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

Αντίθετα, πιο αραιά ήταν τα φαινόμενα στα νότια προάστια και τον Πειραιά, όπου σημειώθηκε ολιγόλεπτη βροχή.

Κολυδάς: Θα είναι σύντομο το πέρασμα της κακοκαιρίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του τόνισε πως θα επηρεαστεί και η Αττική. Ειδικότερα, ο διευθυντής της ΕΜΥ ανάφερε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ότι η συγκεκριμένη καιρική «διαταραχή» θα περάσει και από την Αττική για λίγο, επηρεάζοντας κυρίως το δυτικό και το νότιο τμήμα του νομού.

Όσον αφορά για τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερα είναι η Θεσσαλία, η Πιερία, οι Σποράδες, η Βόρεια Εύβοια και η Φθιώτιδα, με βελτίωση να αναμένεται το απόγευμα.

«Σύντομη θα είναι η διέλευση της διαταραχής και από την Αττική, επηρεάζοντας κυρίως τα Δυτικά και Νότια του Νομού, όπως διακρίνεται από το nowcasting της meteoblue για το επόμενο δίωρο.

Mε βάση το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα μέχρι το απόγευμα με βελτίωση αργότερα».