ΕΛΛΑΔΑ

Ο Άρειος Πάγος ζητά έρευνα για κυκλώματα έκδοσης ανακριβών ποινικών μητρώων

Το κτήριο του Αρείου Πάγου 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISS

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει παραγγείλει έρευνα για τις καταγγελίες που αφορούν στην έκδοση ανακριβών ποινικών μητρώων.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία μιλούν για καταγγελίες περί κυκλωμάτων πλαστογράφησης ποινικών μητρώων και για αδράνεια των εισαγγελικών αρχών να τα διερευνήσουν.

Σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφέρει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αδράνεια των εισαγγελικών αρχών ως προς τη διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών που αφορούν στην έκδοση ανακριβών ποινικών μητρώων αλλά και στον έλεγχο του όλου συστήματος έκδοσης ποινικών μητρώων, επισημαίνεται ότι:

  1. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως άλλωστε κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις ενεργεί, έχει ήδη παραγγείλει τη διερεύνηση των καταγγελιών που περιήλθαν σ’ αυτήν, στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.
  2. Περαιτέρω διερευνάται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το όλο σύστημα έκδοσης ποινικών μητρώων, προς το σκοπό του ελέγχου της αξιοπιστίας των εκδιδομένων αντιγράφων και της τυχόν ανάγκης λήψης περαιτέρω μέτρων για τη διασφάλιση αυτής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης