ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Σε αυτοκίνητα και airbnb μένουν οι εκπαιδευτικοί λόγω στεγαστικής κρίσης

Το νησί της Κέρκυρας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Οι ελάχιστες προς ενοικίαση κατοικίες και τα εξαιρετικά υψηλά ενοίκια έχουν οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς στην Κέρκυρα να κοιμούνται σε αυτοκίνητα και σκηνές, όπως καταγγέλλει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νησιού. 

Το σημαντικό πρόβλημα στεγαστικής κρίσης που εντοπίζεται στην περιοχή αναμένεται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, όπου θα αναζητηθούν λύσεις.

«Μένουν σε ξενοδοχεία και airbnb»

Σε σχετική της ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει πως «δεν γίνεται το 2024 εκπαιδευτικοί να μένουν σε αυτοκίνητα και σε σκηνές επειδή δε βρίσκουν σπίτια να μείνουν».

«Δε γίνεται να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά (μέχρι και 100 ευρώ τη μέρα) σε ξενοδοχεία και σπίτια βραχύβιας μίσθωσης και ο μισθός τους να μπαίνει στην καλύτερη περίπτωση μετά από 40 μέρες. Αυτά είναι μερικά από τα φαινόμενα που οδηγούν νέους εκπαιδευτικούς να εγκαταλείπουν αυτό που σπούδασαν και Αγαπάνε».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «στην Κέρκυρα, με την τουριστική περίοδο να μην έχει τελειώσει, αυτές τις μέρες καταφτάνουν 187 νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοι, ΜΟΝΟ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα προβλήματα στη διαμονή και τη διαβίωση των εκπαιδευτικών συνεχώς μεγαλώνουν εδώ και χρόνια και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Δε μπορεί να προχωρήσει η ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων αν δε δοθεί λύση στο πρόβλημα για την αξιοπρεπή διαμονή – στέγαση της «ψυχής» τους, δηλαδή του προσωπικού τους, των εκπαιδευτικών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης