ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης: «Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα»

Eurokinissi

Με κακοκαιρία προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα κινηθεί η σημερινή μέρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, αίτιο των έντονων καιρικών φαινομένων είναι το βαρομετρικό χαμηλό προς την κεντρική Μεσόγειο το οποίο εκτονώνεται προς τα δυτικά τμήματα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τους στροβιλισμούς να μας έρχονται οι πιο ασταθείς αέριες μάζες, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου θα έχουμε βροχές και καταιγίδες από το ύψος της βόρειας Πελοποννήσου και προς τα πάνω, ενώ τόνισε πως ο καιρός το τελευταίο διάστημα θέλει αρκετή προσοχή.

«Θέλει προσοχή αυτός ο καιρός καθώς είμαστε σε μια εποχή με πολύ θερμές τις θάλασσες μας και τροφοδοτούνται αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα για αυτό και δεν αποκλείεται να προκληθούν μικροπλημμυρικά προβλήματα, να δούμε χαλαζοπτώσεις ή και προβλήματα από τους κεραυνούς με αρκετή συχνότητα», είπε χαρακτηριστικά

Παράλληλα, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν προς τα κεντρικά, βόρεια και δυτικά ενώ καλύτερος θα είναι ο καιρός προς το κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο που θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή και θα φτάσει κατά τόπους τους 28 και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, το απόγευμα θα πυκνώσουν τα σύννεφα και πολύ πιθανό να συναντήσουμε βροχές ακόμη και καταιγίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης