ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Motor Oil: Kαλύτερη η εικόνα - Ισχυρές δυνάμεις στα διυλιστήρια

Στιγμιότυπο από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil όπου ξέσπασε η φωτιά CNN Greece / Νίκος Ραζής

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/09) στον χώρο των παλαιών διυλιστηρίων στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να κινητοποιηθούν μεγάλες επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν ότι ο καπνός και η φλόγα της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμός και αναμένεται η επιχείρηση κατάσβεσης να διαρκέσει πολλές ώρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα και να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ελαφρά τραυματίες από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ΙΧ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Η ανακοίνωση της Motor Oil

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση. Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα ψύξης και πυρόσβεσης

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα korinthostv.gr, η φωτιά καίει μαζούτ σε σωληνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

Πλάνο από τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil

CNN Greece / Νίκος Ραζής

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την εικόνα που υπάρχει έως αυτή την ώρα για την κατάσταση, λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη, καθώς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ συνδράμουν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα.

Παράλληλα στην περιοχή νωρίτερα πετούσαν προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

Δείτε βίντεο του CNN Greece:

Σύμφωνα με αναφορές, νωρίτερα υπήρχε παντού μαύρος καπνός ενώ ακούστηκαν εκρήξεις.

Ήχησε το 112

Nωρίτερα, εστάλη και μήνυμα από το 112, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς στον χώρο των διυλιστηρίων, πραγματοποιείται διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης