ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Motor Oil: Kαλύτερη η εικόνα - Ισχυρές δυνάμεις στα διυλιστήρια

Φωτιά στη Motor Oil: Kαλύτερη η εικόνα - Ισχυρές δυνάμεις στα διυλιστήρια
Στιγμιότυπο από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil όπου ξέσπασε η φωτιά CNN Greece / Νίκος Ραζής

Καλύτερη είναι η εικόνα στον χώρο των παλαιών διυλιστηρίων όπου ξέσπασε νωρίτερα φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός το απόγευμα της Τρίτης (17/09) και να κινητοποιηθούν μεγάλες επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Την ίδια ώρα, η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής αναφέρει πως η πυρκαγιά είναι ακόμα σε εξέλιξη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ παρέλαβε έναν εργαζόμενο της Motor Oil με ελαφρά εγκαύματα στα άνω άκρα, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι Αρχές, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα korinthostv.gr, η φωτιά καίει μαζούτ σε σωληνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

fotia motor oil

Πλάνο από τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil

CNN Greece / Νίκος Ραζής

Ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα ψύξης και πυρόσβεσης

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την εικόνα που υπάρχει έως αυτή την ώρα για την κατάσταση, λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη, καθώς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ συνδράμουν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα.

Παράλληλα στην περιοχή πετάνε προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

Δείτε βίντεο του CNN Greece:

Σύμφωνα με αναφορές, νωρίτερα υπήρχε παντού μαύρος καπνός ενώ ακούστηκαν εκρήξεις.

Ήχησε το 112

Nωρίτερα, εστάλη και μήνυμα από το 112, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς στον χώρο των διυλιστηρίων, πραγματοποιείται διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.