ΕΛΛΑΔΑ

Πρώην ιδιοκτήτης λεωφορείου καταγγέλλει τα ΚΤΕΛ Πέλλας για οικονομική καταστροφή - Σε εξέλιξη έρευνα

Πρώην ιδιοκτήτης λεωφορείου καταγγέλλει τα ΚΤΕΛ Πέλλας για οικονομική καταστροφή - Σε εξέλιξη έρευνα
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε καταγγελία στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας προχώρησε πρώην οδηγός και ιδιοκτήτης λεωφορείου στα ΚΤΕΛ Πέλλας.

Ειδικότερα, πριν από εννιά χρόνια ο Τάσος Χρυσίδης, που από το 1996 ήταν οδηγός και ιδιοκτήτης λεωφορείου στα ΚΤΕΛ της περιοχής, αντιλήφθηκε όπως λέει, ότι οι κόποι μιας ζωής πήγαν χαμένοι, αφού καταστράφηκε οικονομικά και μάλιστα υποστηρίζει ο ίδιος πως υπαίτιοι ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΚΤΕΛ.

Ο κ. Χρυσίδης προχώρησε σε καταγγελία στην εθνική αρχή Διαφάνειας και μετά από πολύμηνη έρευνα έχει στα χέρια του το πόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, διαπιστώθηκε αδιαφανής και μη σύννομη οικονομική διαχείριση από τη διοίκηση που ανέλαβε μετά το 2009, κακοδιαχείριση ποσών που εισπράττονται μαζί με το κόμιστρο, έλλειψη ποσού 437.000 € που δεν ιχνηλατείται και αδυναμία αντιστοίχισης εισπραχθέντων

Σύμφωνα με την καταγγελία πολλοί ήταν οι μέτοχοι που βρέθηκαν σε οικονομικό αδιέξοδο. κάποιοι πούλησαν τα λεωφορεία τους σε εξευτελιστικές τιμές, κάποιοι απλά τα παράτησαν, ενώ ο κ. Χρυσίδης αναγκάστηκε να μεταναστεύσει για να ορθοποδήσει.

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος του ΚΤΕΛ νομού Πέλλας υποστηρίζει ότι για τα ίδια ζητήματα υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, ενώ ο καταγγέλλων δεν είναι πια μέτοχος με δική του υπαιτιότητα.

Η έκθεση ελέγχου θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ την νομική οδό θα ακολουθήσει και η πλευρά του διοικητικού συμβουλίου του ΚΤΕΛ Πέλλας.