ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Τούρκος μέλος συμμορίας συνελήφθη με όπλα - Εξετάζεται η εμπλοκή του σε υποθέσεις δολοφονιών

Χίος: Τούρκος μέλος συμμορίας συνελήφθη με όπλα - Εξετάζεται η εμπλοκή του σε υποθέσεις δολοφονιών

Περιπολικό της Aστυνομίας

EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ένας 40χρονος Τούρκος υπήκοος, συνελήφθη σήμερα στην Χίο για οπλοκατοχή και πλαστογραφία και όπως προέκυψε,  είναι μέλος της τουρκικής εγκληματικής συμμορίας με την επωνυμία τα «Γεράκια». Ο αρχηγός της συγκεκριμένης συμμορίας φέρεται να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας Μπαχτσελί.

Η τουρκική αστυνομία στις αρχές του 2024 είχε συλλάβει δεκάδες μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, σε δύο επιχειρήσεις. Η παρουσία του 40χρονου στη χώρα μας είχε κεντρίσει το ερευνητικό ενδιαφέρον της ΕΥΠ, που ενημέρωνε τις αστυνομικές αρχές.

Ο 40χρονος πέρα από τη συμμετοχή του στην εγκληματική συμμορίας, φαίνεται πως γνώριζε τα 6 μέλη της σκληρής τουρκικής συμμορίας των «Ντάλτονς», που δολοφονήθηκαν από πρώην συνεργό τους, στη Λούτσα στις 11 Σεπτεμβρίου 2023. Φέρεται να γνώριζε επίσης, τον 23χρονο δράστη της αιματηρής επίθεσης που εκδηλώθηκε τον περασμένο Ιούνιο έξω από σούπερ μάρκετ, στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά, όπως και τα δύο θύματα. Νεκρός είχε πέσει ένας 42χρονος και είχε τραυματιστεί ένας ακόμη. Οι δύο στόχοι της επίθεσης στον Πειραιά φαίνεται να είχαν βρει καταφύγιο στη χώρα μας, καθώς σε βάρος τους είχαν υπογραφεί συμβόλαια θανάτου σε βάρος τους από αντίπαλη συμμορία.

Δράστες και θύματα ήταν «αχαρτογράφητοι» από την ΕΛ.ΑΣ., και φαίνεται πως ανήκαν σε αντίπαλες εγκληματικές ομάδες της Τουρκίας. Η συμπλοκή στον Πειραιά, σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις, ήταν συνέχεια της δολοφονίας των 6 Τούρκων στη Λούτσα.

Μέλος της συμμορίας των «Γερακιών» ο συλληφθείς - Κρύβονταν στην Χίο

Ο 40χρονος Τούρκος που συνελήφθη στη Χίο, είναι μέλος των «Γερακιών», της συμμορίας στην οποία ενδεχομένως συμμετείχαν και τα δύο θύματα, του Πειραιά. Είχε βρει ως «καταφύγιο ασφαλείας» το συγκεκριμένο νησί, προκειμένου είτε να ξεφύγει από τους αντιπάλους, οι οποίοι είχαν υπογράψει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του αναζητώντας τον σε όλη την Ευρώπη, είτε από ενδεχόμενη σύλληψή του από τις Τουρκικές Αρχές αν έμενε στη γειτονική χώρα.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, αξιοποιώντας πληροφορίες στις 11 Σεπτεμβρίου, έκαναν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι που διέμενε ο Τούρκος υπήκοος. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι των 7,65 χιλιοστών, 40 φυσίγγια, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και μία πλαστή άδεια ικανότητα οδήγησης. Τα πλαστά έγγραφα φέρονταν να έχουν εκδοθεί Ιταλικές Αρχές. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Παράλληλα έχει γίνει αλληλογραφία με τις Τουρκικές Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 40χρονος έχει διαπράξει εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του και αν εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του.