ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 35χρονος για το μαχαίρωμα 31χρονου - Το χρονικό της συμπλοκής

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 35χρονος για το μαχαίρωμα 31χρονου - Το χρονικό της συμπλοκής

Περιπολικό της αστυνομίας

EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)

Την προφυλάκιση του 35χρονου άνδρα που μαχαίρωσε και τραυμάτισε 31χρονο αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας Ηρακλείου μετά την απολογία του δράστη. 

Ο 35χρονος από την Αλβανία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του για την κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος συμπατριώτη του το περασμένο Σάββατο σε κεντρικότατο σημείο της περιοχής Θερίσου επί της οδού Μίνωος.

Σύμφωνα με το Cretalive πριν το μαχαίρωμα σε κοινή θέα επί της οδού Μίνωος, είχε προηγηθεί άγρια συμπλοκή μεταξύ των δύο ανδρών.

Σε βάρος του 35χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης στην Ασφάλεια Ηρακλείου, συνοδευόμενος από δικηγόρο και παραδόθηκε.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Από το βιντεοληπτικό υλικό και τους αυτόπτες μάρτυρες προκύπτει ότι ο 35χρονος βρισκόταν ήδη σε καφενείο της περιοχής όταν τον κάλεσε να μιλήσουν πιο πέρα ο 31χρονος τραυματίας, κάνοντας του σχετικό σήμα έξω από το μαγαζί.

Δεν πρόλαβαν να κάνουν μερικά βήματα και ξεκίνησαν οι μπουνιές και οι κλωτσιές. Μπήκαν στη μέση τρίτοι για να χωρίσουν τους δύο άνδρες. Ήταν τόσο σφοδρή η πάλη που ο 35χρονος, αν και μικρότερος σε σωματότυπο, κατάφερε να αποσπάσει την μπλούζα και το καπέλο του τραυματία και να επιστρέψει στο καφενείο όπου ήταν νωρίτερα. Κάθισε με άλλους θαμώνες και προσπάθησε να ηρεμήσει.

Όμως ο 31χρονος επέστρεψε στο καφενείο λίγα λεπτά αργότερα. Ήταν θαμώνες που έσπευσαν και πάλι να τον απομακρύνουν, βλέποντας ότι θα γίνει μεγάλο κακό. Ο 35χρονος κατηγορούμενος ανασηκώθηκε από τη θέση του και επιχείρησε να κινηθεί προς το μέρος του μαινόμενου συμπατριώτη του, όμως ανέκοψε την πορεία του τρίτο πρόσωπο.

Τότε σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο δράστης φέρεται να άρπαξε ένα μαχαίρι από το καφενείο, και να το έκρυψε στη ζώνη του. Λίγα λεπτά μετά αποχώρησε, δίνοντας την εντύπωση σε όλους ότι το συμβάν είχε λήξει και εκείνος έφευγε οριστικά από το σημείο.

Ωστόσο στην πραγματικότητα ο 35χρονος φέρεται να ακολούθησε τον 31χρονο και να του επιτέθηκε με το μαχαίρι. Ο τελευταίος προσπάθησε να αποφύγει τα χτυπήματα, προχώρησε μερικά μέτρα και τελικά κατέρρευσε στη μέση του δρόμου.

Το θύμα φέρει τραύματα στο επιγάστριο, στη δεξιά πλάγια κοιλιακή χώρα, στο αριστερό ημιθωράκιο, στην αριστερή ωμοπλάτη και στο κεφάλι.