ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν έλεγχος γονιμότητας για γυναίκες 30-35 ετών – Και κριτήρια για αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ

PIXABAY

Ξεκινά ο δωρεάν έλεγχος γονιμότητας και η απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΟΠΥΥ στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, το τόνισε μάλιστα σήμερα, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τα μέτρα στήριξης του Δημογραφικού.

Ειδικότερα, ο δωρεάν έλεγχος γονιμότητας απευθύνεται σε γυναίκες 30-35 ετών και αφορά τη μέτρηση μιας ορμόνης, η οποία συσχετίζεται με τον αριθμό των ωοθυλακίων στις γυναίκες.

«Η μέτρηση της Αντιμυλλερίου Ορμόνης είναι μια νέα αξιόπιστη εξέταση, η οποία θέλουμε να αποζημιώνεται για τις γυναίκες προκειμένου να μπορεί να εκτιμηθεί το ποσοστό υπογονιμότητας και να μπουν έγκαιρα, ευκολότερα και πιο στοχευμένα στη διαδικασία που αφορά στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας, έχει ήδη προχωρήσει σε αίτηση προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), ώστε να γνωμοδοτήσει για τα κριτήρια προκειμένου να μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να αποζημιώνει αυτή την εξέταση. Η κυρία Αγαπηδάκη σημείωσε ότι μεγάλο κομμάτι των αιματολογικών και απεικονιστικών εξετάσεων που αφορούν την αναπαραγωγική υγεία, αποζημιώνονται κατά 85% και η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι στο 15%.

Το επόμενο διάστημα, ο ΕΟΠΥΥ θα ανακοινώσει τα κριτήρια και θα εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία, ώστε «οι γυναίκες να γνωρίζουν το μονοπάτι για τη διενέργεια αυτής της εξέτασης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης