ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 25χρονη για εκδικητική πορνογραφία και απόπειρα εκβίασης - Ζητούσε 2.000 από το θύμα της

Συνελήφθη 25χρονη για εκδικητική πορνογραφία και απόπειρα εκβίασης - Ζητούσε 2.000 από το θύμα της
UNSPLASH

Χειροπέδες πέρασαν σε νεαρή γυναίκα οι αστυνομικές αρχές της Αθήνας, για εκδικητική πορνογραφία και απόπειρα εκβίασης σε βάρος ενός άνδρα από τον οποίο απαιτούσε το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ.

Πρόκειται για 25χρονη την οποία συνέλαβε την Τρίτη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από καταγγελία που έκανε το θύμα.

Όπως έγινε γνωστό ο άνδρας προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος άγνωστης δράστιδας, διαχειρίστριας προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την οποία τον απειλούσε μέσω της εφαρμογής, ότι θα ανέβαζε στο διαδίκτυο οπτικοακουστικό υλικό με ερωτικό περιεχόμενο.

Αυτό το υλικό η δράστιδα φέρεται να το είχε αποκτήσει κατά την επικοινωνία τους, αν δεν της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση της 25χρονης ως διαχειρίστρια του επίμαχου διαδικτυακού προφίλ.

Η 25χρονη εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σπίτι της, σε περιοχή της Αθήνας, ενώ από την επιτόπια έρευνα κατασχεθέντων πειστηρίων -λάπτοπ και κινητό τηλέφωνο-, πιστοποιήθηκε η εμπλοκή της στην υπόθεση, καθώς βρέθηκε το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD