ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγάλη φωτιά στα Χανιά απειλεί ξενοδοχεία - Νέο μήνυμα του 112 για εκκενώσεις στον Πλατανιά

ΑΠΕ-ΜΠΕ (φωτογραφία αρχείου)

Η μεγάλη φωτιά που καίει σε χορτολιβαδική έκταση βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τετάρτης (11/9), κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες στον Πλατανιά Χανίων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε υπαίθριο χώρο, κοντά σε ξενοδοχεία της περιοχής, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρχών, που προσπάθησαν να αποτρέψουν την επέκταση του «πύρινου μετώπου» προς τις επιχειρήσεις αλλά και τα σπίτια της περιοχής.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον οικισμό του Πλατανιά, ενώ συναγερμός έχει σημάνει σε τρεις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 90 πυροσβέστες με 30 οχήματα και τρία ελικόπτερα της υπηρεσίας.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά, Κίσσαμο και Ρέθυμνο δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν βρει καύσιμη ύλη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί, την ίδια ώρα που ο άνεμος δυσκολεύει το πυροσβεστικό έργο.

Ο καπνός από τα καλάμια που καίγονταν ήταν πυκνός και μάλιστα, ορατός από πολύ μεγάλη απόσταση. Στις 16:48, ήχησε το «112», προειδοποιώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».

Στην επιχείρηση συνέδραμε η αστυνομία ρυθμίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω αδυναμίας πρόσβασης στην περιοχή.

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για αν παραστεί ανάγκη να απομακρυνθούν όσοι διαμένουν στα ξενοδοχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης