ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες σε καταστήματα και δρόμους στην Χίο - Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε την περίφραξη του τελωνείου

Πλημμύρες σε καταστήματα και δρόμους στην Χίο - Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε την περίφραξη του τελωνείου

Πυροσβεστικό όχημα 

INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ στη Χίο με καταστήματα και δρόμους να πλημμυρίζουν, δεκάδες κλήσεις να γίνονται στην πυροσβεστική για απάντληση υδάτων ενώ από ανεμοστρόβιλο που έπληξε το νησί, ξηλώθηκε η περίφραξη του τελωνείου.

Σύμφωνα με τον ΠΟΛΙΤΗ Χίου η έντονη βροχόπτωση και οι καταιγίδες που συνόδευσαν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Atena» από τη Χίο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11/09) είχαν ως αποτέλεσμα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα ειδικά στο κέντρο της πόλης, όπου τα προβλήματα ήταν πιο έντονα.

Η πυροσβεστική επενέβη συνολικά σε πάνω από 50 συμβάντα αφού ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και καρέκλες καφετεριών από την Απλωταριά να καταλήξουν σχεδόν στην Προκυμαία.

chios kakokairia

Δρόμος της Χίου με φερτά αντικείμενα

ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ

Όπως αναφέρει το τοπικό σάιτι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο κέντρο της πόλης εντοπίστηκε σε Απλωταριά, Βενιζέλου, Ροδοκανάκη καθώς και Μιχαήλ Λιβανού, εκεί όπου οι φερτές ύλες κατέκλεισαν τους δρόμους και είχαν ως αποτέλεσμα να φράξουν οι σχάρες και οι αγωγοί όμβριων υδάτων ενώ στην Αγίων Αποστόλων πλημμύρισε ο χώρος στάθμευσης.

Παράλληλα σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ καθώς και στον Δημοτικό Φωτισμό.

Επίσης από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε το νησί, ξηλώθηκε η περίφραξη του Τελωνείου του νησιού.

Screenshot-2024-09-11-095701.jpg

Η καταστροφή στο τελωνείο της Χίου

Πολίτης

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την περιοχή του Βόρειου Λιμενοβραχίονα εκεί όπου σύμφωνα με μαρτυρίες ανεμοστρόβιλος «ξήλωσε» τη νέα περίφραξη του Τελωνείου της Χίου, προκαλώντας εκτός των άλλων σημαντικές ζημιές.

Καταστροφή της παραγωγής μαστιχιού

Μεγάλη είναι η καταστροφή της παραγωγής μαστιχιού από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Χίο.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γιώργος Τούμπος, υπολογίζεται ότι καταστράφηκε το 70% της παραγωγής που μεταφράζεται σε 160 τόνους μαστίχι.

Στο νησί ήδη βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και το μεσημέρι σε σύσκεψη θα εξεταστεί τόσο το θέμα των αποζημιώσεων των παραγωγών όσο και των υποχρεώσεων της ένωσης για τις διαθέσιμες ποσότητες μαστιχιού.