ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση επιβάτιδας στη Λιβαδειά: Αυστηρές κυρώσεις της Hellenic Train σε όσους εμπλέκονται

Παράσυρση επιβάτιδας στη Λιβαδειά: Αυστηρές κυρώσεις της Hellenic Train σε όσους εμπλέκονται
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το περιστατικό κατά το οποίο τρένο έσερνε επιβάτιδα που εγκλωβίστηκε στην πόρτα το Σάββατο (7/9), η Hellenic Train σε νεότερη ανακοίνωσή της, ενώ πρόσθεσε: «απολογούμαστε».

Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία «το προσωπικό μας δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλούς επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, καθώς και τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας μας».

Για να προσθέσει πως διεξήχθη ενδελεχής εσωτερική έρευνα κατά την οποία «με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι τόσο οι μηχανοδηγοί όσο και οι συνοδοί καμπίνας δεν συμμορφώθηκαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Αυστηρές κυρώσεις

Συμπληρώνει επίσης πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι «απαράδεκτο και, ως εκ τούτου, θα επιβάλουμε αυστηρές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους, με στόχο να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».

«Απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια των επιβατών»

«Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την εκπαίδευση του προσωπικού μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις δεν θα επαναληφθούν. Στόχος μας παραμένει η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των επιβατών μας» καταλήγει.