ΕΛΛΑΔΑ

Καταστράφηκαν ολοσχερώς καλλιέργειες σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία από τις χαλαζοπτώσεις

Έντονη χαλαζόπτωση από την απογευματινή καταιγίδα στο ορεινό Αραχναίο στην Αργολίδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ολοσχερής είναι η καταστροφή που σημειώθηκε στις καλλιέργειες σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο (7-8/9).

Ειδικότερα, στις πληγείσες περιοχές στους Δήμους Ελασσόνας και Κιλελέρ, καταγράφηκαν ζημίες ολοκληρωτικού χαρακτήρα σε αμπέλια, καρύδια, δενδρώδεις καλλιέργειες, καπνά κ.λ.π και στον Δήμο Σοφάδων υπέστησαν ζημίες στο βαμβάκι, την μηδική κτλ.

Τέλος, ακολουθούν οι επισημάνσεις στο Δήμο Μετεώρων της Π.Ε. Τρικάλων.

  1. Κλιμάκιο του Υποκαταστήματος Κοζάνης επισκέφθηκε τις περιοχές του Δήμου Βελβενδού, όπου διαπιστώθηκαν καταστροφές στις καλλιέργειες μήλων, ροδάκινων, νεκταρινιών, λωτών και αμπελιών και στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Ίμερα ζημίες σε ελαιοκαλλιέργειες.
  2. Κλιμάκιο του Υποκαταστήματος Αγρινίου κινείται στην ευρύτερη περιοχή της αρμοδιότητός του και καταγράφονται ζημίες σε ελαιοκαλλιέργειες.
  3. Κλιμάκιο του Υποκαταστήματος Τρίπολης καταγράφει ζημίες σε ελαιοκαλλιέργειες και λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες στις περιοχή της Π.Ε Λακωνίας και Μεσσηνίας.
  4. Κλιμάκιο του Υποκαταστήματος Λαμίας επισημαίνει ζημίες στην ευρύτερη περιοχή της αρμοδιότητός του σε ελαιοκαλλιέργειες και ετήσιες καλλιέργειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης