ΕΛΛΑΔΑ

Nέα αναβολή στη δίκη Λιγνάδη - Τη ζήτησε ένας από τους καταγγέλοντες

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Νέα αναβολή στη δίκη σε δεύτερο βαθμό του Δημήτρη Λιγνάδη για τις 21 Μαρτίου 2025, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα αναβολής υποβλήθηκε από την πλευρά ενός εκ των καταγγελόντων στην υπόθεση. Όπως ανέφερε ο συνήγορος του καταγγέλοντα, ο εντολέας του βρίσκεται στη Σουηδία και σήμερα ξεκίνησε να εργάζεται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει άδεια για να παραστεί στη δίκη.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα, ενώ συναίνεσαν όλες οι πλευρές αφού είχαν ενημερωθεί τις προηγούμενες ημέρες για το κώλυμα.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια, τον αδελφό του, την Ελένη Κούρκουλα και πρόσωπα του φιλικού του περιβάλλοντος.

Ο καλλιτέχνης πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμούς δύο αγοριών το 2015, ενώ αθωώθηκε για άλλους δύο βιασμούς, ενός 16χρονου και ενός 18χρονου. Ο κατηγορούμενος, μετά την καταδίκη του είναι ελεύθερος με όρους καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστολή.

«Επικίνδυνο να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την άφιξή του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε σε δημοσιογράφους: «είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά και επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών. Αυτά έχω να σας πω».

Σημειώνεται ότι το ΜΟΕ καλείται να κρίνει από το μηδέν την υπόθεση του καλλιτέχνη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να τύχει αυστηρότερης ποινικής μεταχείρισης με μεγαλύτερη ποινή από αυτήν της πρώτης δίκης.

Και αυτό γιατί το ΜΟΕ καλείται να κρίνει όχι μόνο την έφεση του κατηγορούμενου, αλλά και την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών η οποία ζητά να κριθεί εκ νέου η μία από τις δύο υποθέσεις που το πρώτο δικαστήριο κήρυξε αθώο τον καλλιτέχνη, αλλά και να εξεταστεί αν το ύψος της πρωτόδικης ποινής είναι ή όχι χαμηλό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης