ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα: Αναληθές ότι η «Rita Lombardo» εργάζεται σε εμάς

Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα με ανάρτησή της στο Facebook, διαψεύδει ότι είναι υπάλληλός της γυναίκα που εμφανίζεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται να ζητάει από τους άνδρες του λιμενικού να πετάξουν τους μετανάστες στη θάλασσα, στο λιμάνι της Τήλου.

Η ανάρτηση της πρεσβείας έχει ως εξής:

«Τα όσα αναφέρονται σήμερα σε ορισμένες ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το πρόσωπο με το όνομα 'Rita Lombardo' είναι αξιωματούχος της Τουρκικής Πρεσβείας ή εργάζεται στην Τουρκική Πρεσβεία δεν είναι αληθή».

Το χρονικό του επεισοδίου

Αίσθηση είχε προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη (04.09.2024) στο λιμάνι της Τήλου κατά την άφιξη μεταναστών.

Η δήμαρχος της Τήλου Μαρία Καμμά κατήγγειλε ότι μια γυναίκα ζήτησε σχετικά με τους μετανάστες που μόλις είχαν φτάσει στο λιμάνι «να τους πετάξουν στη θάλασσα» και άρχισε να τραβάει βίντεο.

Την θέση της για το θέμα έδωσε η γυναίκα με ανάρτηση της στο facebook, καθώς και η ίδια τραβούσε βίντεο και διαψεύδει τα όσα της καταλογίζουν. Στο δικό της βίντεο ακούγεται μάλιστα η δήμαρχος να μονολογεί «άντε μη σου δώσω μια και πας στη θάλασσα», απευθυνόμενη στην ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης