Εκδόθηκε το πρώτο ενιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ

Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφ Νίκος Ταχιάος και Βασίλης Οικονόμου και η Γενική Γραμματέας Μεταφορών Δέσποινα Παληαρούτα, είδαν στην πράξη τη λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου ψηφιακού συστήματος, που υλοποίησε κοινοπραξία υπό τον Όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Υπουργείο Υποδομών και ΜεταφορώνΤα πρώτα ενιαία ηλεκτρονικά εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Θεσσαλονίκης «έκοψε» σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Με αυτό τον τρόπο σηματοδότησε όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του ενιαίου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που αναμένεται να φέρει μία νέα εποχή στον συγκοινωνιακό χάρτη της συμπρωτεύουσας, προωθώντας την τηλεματική και το συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό στις μαζικές μετακινήσεις.
Στο περίπτερο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) στη ΔΕΘ, ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Νίκος Ταχιάος και Βασίλης Οικονόμου και η Γενική Γραμματέας Μεταφορών Δέσποινα Παληαρούτα, είδαν στην πράξη τη λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου ψηφιακού συστήματος, που υλοποίησε κοινοπραξία υπό τον Όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας κρατά ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά εισιτήρια
Πηγή: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Η εφαρμογή του ενιαίου ηλεκτρονικού εισιτηρίου στη Θεσσαλονίκη υλοποιήθηκε από κοινοπραξία υπό τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Πηγή: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Τα πρώτα ενιαία ηλεκτρονικά εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Θεσσαλονίκης
Πηγή: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕ, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ΟΣΕΘ Γιάννη Καλογερούδη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕΘ Γιάννη Τόσκα, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΘ Κωνσταντίνο Ταγγίρη, αλλά και τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Νίκο Κουρέτα, παρακολούθησε επίδειξη του συστήματος του ενιαίου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η οποία επισφραγίστηκε από την έκδοση του πρώτου ενιαίου ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα συλλογής κομίστρου το οποίο περιλαμβάνει τόσο το ηλεκτρονικό εισιτήριο «ThessTicket» όσο και την κάρτα απεριορίστων διαδρομών «ThessCard» βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, καθώς προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η εγκατάσταση του εξοπλισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Θεσσαλονίκης και οι σχετικές δοκιμές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκονται σε στενή συνεργασία οι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα της ένταξης και του Μετρό στην πλατφόρμα του ενιαίου ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέχρι το ορόσημο της 30ης Νοεμβρίου, οπότε αναμένεται η λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη.
Τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Στα πλεονεκτήματα της χρήσης του νέου συστήματος, περιλαμβάνονται η δυνατότητα προμήθειας, φόρτισης/ επαναφόρτισης καρτών και έξυπνων εισιτηρίων από πολλαπλά δίκτυα, ολοκληρωμένη πλατφόρμα πληροφόρησης του επιβατικού κοινού για την άφιξη δρομολογίων, διαθέσιμα κόμιστρα, καθώς και οι διάφορες δράσεις που θα διοργανώνει ο Φορέας Λειτουργίας, η βελτίωση στην εκτέλεση των δρομολογίων και η ταχύτερη επιβίβαση των επιβατών με αποτέλεσμα τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του Φορέα Λειτουργίας.
Τέλος, προβλέπεται μείωση στην εισιτηριοδιαφυγή και την λαθρεπιβίβαση καθώς θα υπάρχουν οι πύλες ελέγχου στο μετρό.
Τα αυτόματα μηχανήματα συλλογής κομίστρου εντός των οχημάτων θα δέχονται μόνο ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω τραπεζικών καρτών, ενώ στα υπόλοιπα σημεία πώλησης θα μπορούν να γίνονται επιπλέον και συναλλαγές με κέρματα και χαρτονομίσματα. Αυτόματοι πωλητές θα υπάρχουν διάσπαρτοι σε όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος και σε καίρια σημεία όπως για παράδειγμα το αεροδρόμιο και τερματικοί σταθμοί του μετρό.
Επίσης, ετοιμάζεται εφαρμογή και για κινητά τηλέφωνα για την περαιτέρω διευκόλυνση του επιβατικού κοινού ως προς την προμήθεια εισιτηρίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταϊκούρας στο CNN Greece: Αυτό είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Πραγματικότητα το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη από ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – INDIGITAL – AMCO

Γερμανία: Συνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης, έκρινε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο
12:11
Άρειος Πάγος: Η ελευθερία της γνώμης δεν μπορεί και δεν πρέπει να συγχέεται με το ανέλεγκτο
12:09
Δώρο Πάσχα 2025: Έως πότε πρέπει να πληρωθεί - Τι ισχύει αν δεν καταβληθεί
12:05
Πράσινο φως από την Chevron για έρευνα υδρογονανθράκων στα νότια της Κρήτης
12:00