ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο 69χρονος κτηνοτρόφος - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο 69χρονος κτηνοτρόφος - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό (φωτογραφία αρχείου)

EUROKINISSI

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μεταφέρθηκε αργά χθες τη νύχτα, ο 69 χρόνος κτηνοτρόφος ο οποίος το πρωί της Παρασκευής, δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς, στο ποιμνιοστάσιο του που βρίσκεται στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου της Κρήτης. 

Η κατάσταση του 69χρονου που φέρει τραύματα από όπλο, στα άκρα και τη σπονδυλική στήλη κρίνεται σοβαρή, ενώ στο ΠΑΓΝΗ μετά την άφιξή του, υπεβλήθη σε επέμβαση για να σταματήσει η αιμορραγία από τη μηριαία αρτηρία.

Ο 69χρονος κτηνοτρόφος αντιμετωπίζει επίσης τραύμα στη στοματική κοιλότητα, καθώς ο δράστης ή οι δράστες που του επιτέθηκαν, του προκάλεσαν πιθανότατα τραύματα με ψαλίδι στη γλώσσα.

Τι ερευνούν οι Αρχές

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στην περιοχή αναζητούν στοιχεία και καταθέσεις για την ταυτότητα των δραστών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αστυνομικοί «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή τη γύρω περιοχή και αναζητούν μαρτυρίες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από σημεία που πιθανολογούν ότι πέρασαν οι δράστες ή ο δράστης.

Στο κάδρο των ερευνών τους έχουν παλαιότερη επίθεση με καυστικό υγρό που είχε δεχθεί ο 26χρονος γιος του 69χρονου.

Το χρονικό της άγριας επίθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, άγνωστοι εισέβαλαν στο ποιμνιοστάσιο και πυροβόλησαν τον 69χρονο τουλάχιστον δύο φορές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες έκοψαν τη γλώσσα του κτηνοτρόφου με μαχαίρι.

Όσο είχε τις αισθήσεις του, ο 69χρονος ενημέρωσε έναν από τους γιους του, ο οποίος έσπευσε στο σημείο.