ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας στα Χανιά κατηγορείται ότι κακοποιούσε για 50 χρόνια τη σύζυγο και τα παιδιά του

Ιερέας

ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Μια πρωτοφανής υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας έγινε γνωστή στα Χανιά, όπου ένας 74χρονος ιερέας κατηγορείται για την κακοποίηση τόσο της συζύγου του, όσο και των παιδιών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας zarpanews.gr, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και ήδη έχει απαγορευτεί στον 74χρονο ιερέα να πλησιάζει τη σύζυγό του.

Ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά παρότι η υπόθεση είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία των Χανίων.

Το ημερολόγιο βασανιστηρίων

Ο 74χρονος φέρεται να κακοποιούσε επί 50 χρόνια τη σύζυγό του, η οποία όπως κατήγγειλε από την ηλικία των 14 ετών υπέμενε τον βίαιο και ζηλότυπο χαρακτήρα του, τους βιασμούς, τη σωματική βία, τις εκρήξεις θυμού, τις απειλές και την λεκτική κακοποίηση.

Θύματα ήταν και τα παιδιά, τα οποία ωστόσο πριν δύο μήνες όταν η μητέρα τους χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση, κατάλαβαν τι της έκανε ακριβώς, όταν ανακάλυψαν ένα ημερολόγιό της.

Στο ημερολόγιό της, η 64χρονη περιέγραψε την παθολογική ζήλια και την αφόρητη καχυποψία του συζύγου της και τα βίαια ξεσπάσματα σε βάρος της ακόμα και χωρίς αφορμή, επειδή για παράδειγμα χαιρέτισε κάποιον γείτονα.

Περιέγραψε ακόμα τα περιστατικά κακοποίησης, με ξυλοδαρμούς αλλά και συχνούς βιασμούς.

Η γυναίκα έσπασε τη σιωπή της όταν τα παιδιά ανακάλυψαν το ημερολόγιο και ζήτησε να κινηθούν νομικά για να την προστατεύσουν από τον ιερέα, σύζυγό της.

Η υπόθεση ερευνάται πλέον από τις αρμόδιες Αρχές και αναμένεται να παραπεμφθεί αρμοδίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης