ΕΛΛΑΔΑ

Κολυδάς: Έρχεται το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα - Τι είναι η κυκλοφορία «τύπου Π»

Για τον καιρό των επόμενων ημερών, αναφέρθηκε στη νέα του ανάρτηση για τον καιρό, ο μετεωρόλογος Θοδωρής Κολυδάς,  κάνοντας λόγο για τη δημιουργία μίας κυκλοφορίας «τύπου Π».

Σημειώνεται πως πλήθος μετεωρολόγων έχουν ήδη επισημάνει, ότι την επόμενη εβδομάδα το σκηνικό του καιρού θα είναι βροχερό.

Αναλυτικά, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει:

«Η πρόγνωση από 6 Σεπτεμβρίου 2024. Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα. Δημιουργείται μία κυκλοφορία "τύπου Π" που θα επηρεάζει κατά περιόδους τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Κλασσικός φθινοπωρινός καιρός, με την καιρική κατάσταση όμως να μην "αγγίζει" την υπόλοιπη χώρα.»

Η πρόγνωση του Meteo για το Σάββατο

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις, σύμφωνα με το Meteo.

Οι νεφώσεις προοδευτικά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Από τις βραδινές ώρες έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να εκδηλωθούν σε τμήματα της Χαλκιδικής, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Βορειοανατολικής Στερεάς και της Βόρειας Εύβοιας.

Σχετικά αυξημένες αναμένεται να διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 32-33, στη Θεσσαλία από 17 έως 33-35, στην Ήπειρο από 17 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 36-37 βαθμούς, στα Επτάνησα από 21 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιποι Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ο καιρός το Σάββατο σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες μετά το μεσημέρι, ενώ θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από το μεσημέρι και μετά, με πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης