ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Έφεση κατά της αθώωσης των δύο κατηγορουμένων ζητά η οικογένεια του

Ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος Γιώργος Καραιβάζ

EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αίτηση έφεσης κατά της δικαστικής απόφασης που αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών η μητέρα, η αδερφή αλλά και η σύζυγος του νεκρού δημοσιογράφου. 

Την αίτηση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου υπογράφουν η μητέρα και η αδελφή του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, Παναγιώτα και Ανατολία Καραϊβάζ καθώς και ο Αντώνιος Ξυλουργίδης, δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας από την πλευρά της χήρας του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθας Αλεξανδροπούλου – Καραϊβάζ.

Ειδικότερα, η μητέρα και η αδελφή του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ δια των δικηγόρων τους Σπύρου Χαριτάτου και Ρόης Παυλέα όπως και η κ. Αλεξανδροπούλου – Καραϊβάζ δια του κ. Ξυλουργίδη, ζητούν να ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης, αναφέροντας ότι το δικαστήριο που δίκασε τα δυο αδέλφια για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, δεν εκτίμησε ορθά τα αποδεικτικά έγγραφα και τις καταθέσεις και προέβη σε εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου.

«Πρέπει να εκδικασθεί εκ νέου η υπόθεση και να διερευνηθεί εις βάθος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου θα εκδικασθεί η έφεση κατά των κατηγορουμένων και να τους επιβληθεί η αρμόζουσα ποινή για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά την αυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε γιατί ήταν σταθερά ανένταχτος και αδιαπραγμάτευτος. Δολοφονήθηκε γιατί ήταν Δημοσιογράφος μέχρι το μεδούλι. Όπως προφητικά έγραψε ο ίδιος: «Μπορεί να με ισοπεδώστε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της αίτησης.

Το αίτημα θα εξετάσει η εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ως μόνη αρμόδια να αποφανθεί σχετικά για το εάν τα δυο αδέλφια που είχαν δικαστεί για την υπόθεση θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Εφετείου, προκειμένου να δικαστούν για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η αθωωτική απόφαση για τους δυο κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ, είχε εκδοθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Τότε δικαστές και ένορκοι είχαν αθωώσει τα δυο αδέλφια κατά πλειοψηφία λόγω αμφιβολιών.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει την ενοχή των δυο αδελφών, ενώ είχε αποδώσει το κίνητρο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου στις αποκαλύψεις που αυτός είχε προαναγγείλει για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης