ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνουν 1.000 τμήματα στα σχολεία της χώρας - Αντιδράσεις ΟΛΜΕ και γονέων για τις συγχωνεύσεις

Κλειστό σχολείο

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Τουλάχιστον 1.000 τμήματα σχολείων αναμένεται να κλείσουν λόγω των συγχωνεύσεων που προωθούνται από το υπουργείο Παιδείας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Ανδρέας Καργόπουλος. 

«Έκλεισαν ολιγομελές τμήμα πέντε μαθητών στο ΕΠΑΛ Ζακύνθου, στον τουριστικό κλάδο. Οι μαθητές σταματάνε το σχολείο, αλλάζουν ειδικότητα ή πάνε στην Αμαλιάδα να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Οι μαθητές δεν είναι αριθμοί, έχουν όλοι τα ίδια μορφωτικά δικαιώματα» ανέφερε στο MEGA.

Τόσο γονείς, όσο και εκπαιδευτικοί ισχυρίζονται πως οι συγχωνεύσεις του υπουργείου Παιδείας δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ εγείρονται και ζητήματα ασφαλείας σε πολυπληθή τμήματα.

«Δημιουργούνται πολυπληθή τμήματα»

«Στην Ελευσίνα, στη Μάνδρα, στη Μαγούλα κλείνουν 10 τμήματα, που σημαίνει ότι υπήρξαν τμήματα που είχαν γίνει δεκτά τον Ιούνιο για διαχωρισμό και ξαφνικά τον Αύγουστο τα τμήματα συγχωνεύονται και δημιουργούνται πολυπληθή τμήματα» ανέφερε μία μητέρα μαθητή.

«Το καλοκαίρι βγήκε εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, που ζητούσε να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος όχι κάτω από 15 μαθητές κι όχι άνω των 25. Στον ίδιο νόμο υπάρχει και μία διάταξη που επιτρέπει βάσει παιδαγωγικών κριτηρίων να «σπάσουν» τμήματα, να υπάρχουν δηλαδή τμήματα και κάτω των 15 μαθητών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης