ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοποιούνται οι υγειονομικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία: Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

Εντατικοποιούνται οι υγειονομικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία: Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας
INTIME

Με εγκύκλιό του το Υπουργείο Υγείας τονίζει την ανάγκη εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων στα σχολεία όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στην εγκύκλιο ζητείται να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, σε όλους τους χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, αύλειος χώρος, κοινόχρηστοι χώροι, αποχωρητήρια κ.λ.π) των σχολείων, των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σύμφωνα με την σχετική Υγειονομική Διάταξη.

Ειδικότερα, εφίσταται η προσοχή στα παρακάτω:

  • Τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής με έμφαση στη συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, τοποθέτηση αντλίας παροχής αλκοολούχου διαλύματος στα σημεία πλύσης των χεριών.
  • Μέριμνα για την σχετική εκπαίδευση του βοηθητικού προσωπικού και των εργαζομένων σε χώρους σίτισης, αναφορικά με τα μέσα ατομικής προστασίας και την ορθή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής.
  • Επισταμένη καθαριότητα και απολύμανση επιφανειών και χώρων στις αίθουσες διδασκαλίας, στους χώρους σίτισης, στα αποχωρητήρια κ.λ.π.
  • Τακτικός και επαρκής αερισμός των χώρων και κυρίως των αιθουσών διδασκαλίας λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ατόμων.
  • Εξασφάλιση υγιεινής των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης με ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα και απολύμανση των εγκαταστάσεων των αποχωρητηρίων.