ΕΛΛΑΔΑ

Βαθιά συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον Δάνη Κατρανίδη

Βαθιά συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον Δάνη Κατρανίδη
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνηση τελείται το μεσημέρι της Πέμπτης (5/9) στο κοιμητήριο Ζωγράφου η εξόδιος ακολουθία του Δάνη Κατρανίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Κυριακή (1/9), με πλήθος κόσμου να σπεύδει για να πει το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό.

Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία του έδωσαν μεταξύ άλλων η Ελένη Ράντου, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με τη σύζυγό του, Έφη Μουρίκη, ο Δημήτρης Πιατάς και η Παναγιώτα Βλαντή.

Ο ηθοποιός που είχε αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα, η οικογένεια του Δάνη Κατρανίδη επιθυμεί, αντί στεφάνων, να δοθούν τα χρήματα στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο Δάνης Κατρανίδης υπήρξε μεγάλος πρωταγωνιστής για περισσότερα από σαράντα χρόνια στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη και μεγάλος θεατράνθρωπος.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στους συνεργάτες και συναδέλφους του όσο και στο κοινό που παρακολουθούσε την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια.

Η ζωή και η καριέρα του σπουδαίου ηθοποιού

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Το 1971 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γεωργίου Θεοδοσιάδη.

Κατά το διάστημα 1971-1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη είναι η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου.

Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος». Λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος, έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Ο Δάνης Κατρανίδης στην προσωπική του ζωή έκανε τρεις γάμους, ωστόσο δεν απέκτησε παιδιά. Το 1971, παντρεύτηκε με την επίσης ηθοποιό (και συμμαθήτρια του στη Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη) Μίρκα Παπακωνσταντίνου, με την οποία χώρισαν το 1977.