ΕΛΛΑΔΑ

ΙΣΑ: Προσβλητικές οι δηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ για τους ιδιώτες γιατρούς

ΙΣΑ: Προσβλητικές οι δηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ για τους ιδιώτες γιατρούς

Γιατρός σε νοσοκομείο 

Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη (φωτογραφία αρχείου)

Την έντονη δυσαρέσκειά του για «τις απαράδεκτες και προσβλητικές για το ιατρικό σώμα δηλώσεις, στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου της της ΠΟΕΔΗΝ, στο οποίο αναφέρεται ότι οι ιδιώτες ιατροί δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία», εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι οι ιδιώτες γιατροί, όπως και οι γιατροί του ΕΣΥ έδωσαν όλοι μαζί με αυταπάρνηση τη μάχη και ρίσκαραν τη ζωή τους, για τον ασθενή και την δημόσια υγεία. Και συνεχίζει:

«Ο ιδιωτικός τομέας συνέβαλε σημαντικά στην στήριξη των δημόσιων δομών υγείας, στην πανδημία. Οι ιδιώτες γιατροί κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς, στήριξαν τις δημόσιες δομές είτε εθελοντικά είτε όταν εκλήθησαν ενώ τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, δέχτηκαν πλήθος ασθενών, μέσω της σύμπραξης, με το δημόσιο τομέα. Μάλιστα κάποιοι συνάδελφοι έχασαν σε αυτή τη μάχη τη ζωή τους.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναμφισβήτητα θέλει αναβάθμιση και στήριξη ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στοχοποιούνται κλάδοι. Όλοι οι υγειονομικοί, γιατροί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, δικαιούνται καλύτερες επαγγελματικές συνθήκες και οικονομικές απολαβές.

Το υγειονομικό σώμα πρέπει να παραμείνει ενωμένο, για να πετύχει τα δίκαια αιτήματά του».