ΕΛΛΑΔΑ

Τι είναι η ροζ κοκαΐνη που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. - Αυτά είναι όσα βρήκαν οι Αρχές

Κατασχεθέντα ναρκωτικά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Περισσότερα από 870 γραμμάρια ροζ κοκαΐνης, ενός από τα πιο σπάνια και επικίνδυνα ναρκωτικά εντόπισαν οι Αρχές κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα και Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν:

  • «ροζ» κοκαΐνη, βάρους 875 γραμμ.,
  • κοκαΐνη, βάρους τριών κιλών και 242 γραμμ.,
  • ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 50 κιλών και 605 γραμμ.,
  • κατεργασμένη κάνναβη , βάρους 2 κιλών και 686 γραμμ.,
  • κεταμίνη, βάρους 875 γραμμ.,
  • μεθαμφεταμίνη, βάρους 545 γραμμ.,
  • τρεις ζυγαριές, τρίφτης και μηχανήματα αεροστεγούς σφραγίσματος νάιλον συσκευασιών για το διαμοιρασμό των ναρκωτικών,
  • μετρητής χαρτονομισμάτων και
  • το χρηματικό ποσό των 127.215 ευρώ.

Κατασχεθέντα ναρκωτικά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τι είναι η ροζ κοκαΐνη

Η «ροζ κοκαΐνη» αποτελεί ένα παράδειγμα της πιο εξελιγμένης εμπορίας συνθετικών ουσιών στους χρηστες οι οποίοι είναι πιθανό να έχουν πολύ μικρή κατανόηση των χημικών ουσιών που πραγματικά καταναλώνουν.

Ο λόγος της υψηλής τιμής του οφείλεται στην παραπλανητική ονομασία του, καθώς πολλοί έμποροι ναρκωτικών εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι «πελάτες» μπερδεύουν τη μία ουσία με την άλλη και πωλούν τα πάντα σε υψηλό κόστος, ανεξάρτητα από το είδος του ναρκωτικού. Μερικές φορές μυρίζει σαν φράουλα και έχει διάφορα ονόματα όπως «τούσι» και «τουσίμπι». Ένα μόνο γραμμάριο κοστίζει 90, 100 ή 120 δολάρια.

Το μόνο κοινό που έχει με την κοκαΐνη το συγκεκριμένο ναρκωτικό είναι το όνομα.

Κατασχεθέντα ναρκωτικά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πρόκειται για ένα τυπικό τριφασικό ναρκωτικό, ένα μείγμα κεταμίνης με διεγερτικά όπως το ecstasy ή το speed, ένα είδος αμφεταμίνης. Η πρώτη φορά που έκανε την εμφάνιση του στη χώρα μας ήταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και πάλι στη Μύκονο.

Η Δίωξη τότε είχε βγάλει γρήγορα εκτός δράσης το κύκλωμα που διακινούσε το λεγόμενο και «ναρκωτικό των πλουσίων», το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μεταξύ των συνθετικών οπιοειδών.

Κατασχεθέντα ναρκωτικά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών τρεις άνδρες

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα, δύο Έλληνες 30 και 33 ετών και ένας 23χρονος αλλοδαπός και κατηγορούνται για την διακίνηση διαφορετικών ειδών ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη ο 30χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο 30χρονος έκρυβε σχεδόν ένα κιλό από το σπάνιο ναρκωτικό σε σπίτι στην Αθήνα, στο οποίο βρέθηκαν και διάφορες άλλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι συγκατηγορούμενοι του.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν την πληροφορία ότι η ροζ κοκαΐνη έκανε την εμφάνισή της και στην Ελλάδα και σε επιχείρηση το βράδυ της Τρίτης της Δίωξης νακρωτικών εντοπίστηκε το σπίτι - καβάντζα του 30χρονου, ενώ σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις εντοπίστηκαν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Στο σπίτι με τα ναρκωτικά οι Αρχές βρήκαν και ένα παρασκευαστήριο.

Χαρακτηριστικό της εγκληματικής τους δράσης συνιστά η «γκάμα» ναρκωτικών που διέθεταν στην αγορά με σκοπό την κάλυψη του εύρους ζήτησης των πελατών τους και η εμπορία της αποκαλούμενης ροζ κοκαΐνης «TUSI», η τιμή της οποίας είναι υψηλή.

Είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζεται το σπάνιο ναρκωτικό στην Ελλάδα, το οποίο εμφανιζόταν κατά κόρων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ εδώ και ένα χρόνο έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Ε.Ε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης