ΕΛΛΑΔΑ

Ο μηχανικός του μοιραίου λούνα παρκ στη Χαλκιδική πιστοποίησε και άλλη ακατάλληλη εγκατάσταση

Ο μηχανικός του μοιραίου λούνα παρκ στη Χαλκιδική πιστοποίησε και άλλη ακατάλληλη εγκατάσταση

Λούνα Παρκ στην Χαλκιδική

ERT

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σιντικής Σερρών πέρσι και πρόπερσι έκριναν ακατάλληλα τα μηχανήματα του λούνα παρκ στο πανηγύρι του Σιδηροκάστρου, τα οποία όμως είχε κρίνει κατάλληλα ιδιώτης μηχανικός, ο οποίος είναι ο ίδιος, που έκρινε πως είναι κατάλληλα και τα μηχανήματα του λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 19χρονου.

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 αναφέρεται ότι πρόκειται για τον μηχανικό, που φέρεται να είχε υπογράψει τις υπεύθυνες δηλώσεις, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το δυστύχημα του Πευκοχωρίου.

Ο ίδιος, βέβαια, σε δήλωση, που έκανε φέρεται να αμφισβητεί τη γνησιότητα των συγκεκριμένων εγγράφων. Ωστόσο, υπεύθυνες δηλώσεις του ίδιου προσώπου υπάρχουν στην άδεια, που έδωσε ο δήμος για το πανηγύρι της Αγίας Ζώνης στο Σιδηρόκαστρο πέρσι και πρόπερσι παρ’ ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έκριναν ότι το λούνα παρκ είναι ακατάλληλο, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο νυν δήμαρχος Σιντικής, Γιώργος Τάτσιος.

Πιο συγκεκριμένα, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ανέφεραν ότι τα παιχνίδια δεν είναι εργοστασιακής κατασκευής αλλά ιδιοκατασκευές, έκαναν λόγο για επικίνδυνα και ανασφαλή παιχνίδια με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, για μη ασφαλείς στηρίξεις των οργάνων, πρόχειρες και με φθαρμένα υλικά.

Παρ’ όλα αυτά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υπέγραψε τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι την άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ, βασιζόμενος σε υπεύθυνες δηλώσεις του ιδιώτη μηχανολόγου-μηχανικού, ο οποίος φέρεται να υπέγραψε και στο Πευκοχώρι και έκρινε ότι η εγκατάσταση και τα παιχνίδια είναι κατάλληλα για λειτουργία.

Σε αυτή την τεχνική έκθεση φαίνεται ότι τα συγκεκριμένα λούνα παρκ, που λειτούργησαν πέρσι και πρόπερσι δεν είχαν ούτε βιβλία ούτε πιστοποιήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα, μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Σιντικής ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καλλίδης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου ο εισαγγελέας να διερευνήσει τι ακριβώς συνέβη στο πανηγύρι του Σιδηροκάστρου.

Υπενθυμίζεται, ότι φέτος το λούνα παρκ εκεί δε στήθηκε όταν ο δήμαρχος ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες ότι πρέπει να γίνει τεχνικός έλεγχος αλλά εκείνοι μόλις το άκουσαν έφυγαν.