ΕΛΛΑΔΑ

Κατζουράκη: «Βίωνα σεξουαλικές παρενοχλήσεις από παράγοντα της σκοποβολής από τα 16 μου»

H Εμμανουέλκα Κατζουράκη 

AP Photo/Manish Swarup)

Σεξουαλική παρενόχληση και μάλιστα από παράγοντα της σκοποβολής κατήγγειλε ότι δέχεται επί σειρά ετών η Εμμανουέλα Κατζουράκη, 5η Ολυμπιονίκης στο άθλημα.

Μιλώντας στο SportsPodcast στην πλατφόρμα του Spotify, η 5η ολυμπιονίκης στο Παρίσι εξομολογήθηκε πως από τα 16 της χρόνια δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα της σκοποβολής και μάλιστα ανέφερε και συγκεκριμένο περιστατικό.

«Δυστυχώς από μικρή χρειάστηκε να έχω κάποιον πάνω από μένα για να με προσέχει. Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε. Αλλά ήταν εκεί ο προπονητής μου όταν τον χρειάστηκα. Με έχει προστατέψει από πολλά πράγματα. Στα πρώτα μου ταξίδια είχα τους γονείς μου κοντά, σε μικρή ηλικία. Ημουν προστατευμένη σε αυτό το περιβάλλον» είπε αρχικά και προχώρησε στην καταγγελία.

«Ενάμιση μήνα τώρα έχω μιλήσει σε κοντινούς ανθρώπους για να με στηρίξουν για το θέμα (σεξουαλικής παρενόχλησης). Είναι τόσο συχνά τα φαινόμενα που δεν μπορώ να ξεκινήσω να μιλάω.

Επαθα σοκ όταν ένας άνδρας που θα μπορούσε να είναι πατέρας μου… τον ρώτησα κάτι, αν έχει λερωθεί η πλάτη μου γιατί έκατσα κάπου βρώμικα και απάντησε λέγοντας ότι “δεν θέλω να σε ακουμπήσω γιατί έχεις ωραίο κ@@@.

Επαθα σοκ. Αυτό έγινε όταν ήμουν 16 και κάτι.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είπε κάτι παρεξηγήσιμο το συγκεκριμένο άτομο. Ηταν παράγοντας με τον οποίο είχα καθημερινή επαφή μαζί του. Αυτά είναι τα… απλά πράγματα που έγιναν. Αν κάνω εγώ κάτι είναι αμέσως παρεξηγήσιμο. Γι’ αυτό είμαι προσεκτική ακόμη και με το ντύσιμό μου».

Η συνέντευξη είχε διακοπές, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης της Κατζουράκη, όμως ολοκληρώθηκε με ένα αισιόδοξο μήνυμα. «Όταν μιλάς γι’ αυτά που σε πληγώνουν είναι σαν να πετάς από πάνω σου ένα βάρος που δεν επέλεξες να κουβαλάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης