ΕΛΛΑΔΑ

Το Σάββατο η απολογία των δύο συλληφθέντων για την επίθεση στον 49χρονο Ελληνοκαναδό

Το Σάββατο η απολογία των δύο συλληφθέντων για την επίθεση στον 49χρονο Ελληνοκαναδό

Περιπολικό της αστυνομίας

INTIME (φωτο αρχείου)

Προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο στις 10.00 το πρωί, ζήτησαν και έλαβαν οι δυο άνδρες που συνελήφθησαν καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνης σωματικής βλάβης που προκλήθηκαν σε βάρος 49χρονου Ελληνοκαναδού στις 16-7-2024 στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής τους, στην υπόθεση εμπλέκονται και αλλά άτομα, ενώ για τους δύο συλληφθέντες σημείωσε πως «δε φαίνεται τα πραγματικά περιστατικά να είναι σε βάρος τους όχι τουλάχιστον στο βαθμό που τους αποδίδεται».

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Ελληνοκαναδός χρηματιστής που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης για διακοπές με την οικογένεια του, έκανε παρατήρηση σε μια παρέα Κρητικών μέσα σε ένα καφέ μπαρ καθώς ένας από αυτούς του έκαψε το χέρι με το τσιγάρο του.

Η παρατήρηση αυτή φαίνεται να προσέβαλε τους Κρητικούς, οι οποίοι αντέδρασαν βίαια και ξυλοκόπησαν άγρια τον χρηματιστή μπροστά στα μάτια των παιδιών του.

Μετά την επίθεση, ο Καναδός τουρίστας μεταφέρθηκε άμεσα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εκεί υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο για την αποκατάσταση των τραυμάτων του.