ΕΛΛΑΔΑ

Στον Άρειο Πάγο σήμερα ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Στον Άρειο Πάγο σήμερα ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος

MOTION TEAM / EUROKINISSI

Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να μεταβεί σήμερα Δευτέρα (2/09) ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική προκειμένου να συναντηθεί με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο πατέρας του 19χρονου, Γιώργος Καϊμπαλής, ελπίζει παρά τα εμπόδια η Δικαιοσύνη να προχωρήσει γρήγορα ώστε να δικαιωθεί όχι μόνο ο 19χρονος γιος του αλλά και κάθε παιδί που έχει χαθεί.

Σημειώνεται ότι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη, έδωσε εντολή για τη διενέργεια τεχνικού ελέγχου από πιστοποιημένο μηχανικό στο μοιραίο λούνα παρκ όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του 19χρονου είχε καταγγείλει πως η Εισαγγελία Χαλκιδικής δεν επέτρεψε να γίνει τεχνικός έλεγχος με πιστοποιημένο μηχανικό, παρότι αρχικά το αίτημα της οικογένειας είχε γίνει δεκτό, με τον πατέρα του 19χρονου να καταγγέλλει συγκάλυψη.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Αγγελάκης, δήλωσε: «Ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος αφού πρέπει να γίνει μόνο από διαπιστευμένο φορέα. Θα γίνει επισκόπηση του τεχνικού φακέλου του επίμαχου μηχανήματος, θα ελεγχθούν τυχόν βιβλία συντήρησης εάν υπάρχουν, η συντήρησή του και ο ηλεκτρολογικός μηχανολογικός εξοπλισμός. Θα είναι το τελικό στάδιο που θα αποδείξει πλήρως τους ισχυρισμούς και θα επιβεβαιωθούν οι κακουργηματικές ευθύνες των εμπλεκομένων στην επιχείρηση».

Τι έδειξε το πόρισμα

Σημειώνεται ότι μετά το αποκαλυπτικό πόρισμα του εμπειρογνώμονα που εξέτασε το παιχνίδι, σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο για ιδιοκατασκευή με συρραφή εξαρτημάτων, οι έρευνες της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης επεκτείνονται σε τρεις παράλληλες υποθέσεις.

Στις έρευνες αυτές περιλαμβάνονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο θάνατος του νεαρού, το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ για τη φετινή «σεζόν», καθώς και αν πληρούνταν οι προϋποθέσεις λειτουργίας του, όπως η σχετική άδεια και οι απαιτούμενες πιστοποιήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για τον σκοπό της έρευνας, εκτιμάται πως θα κληθούν για να καταθέσουν τόσο από τον Δήμο, όσο και από τις Αρχές στελέχη και εμπειρογνώμονες, με την ελπίδα πως θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση.