ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων στις Κυκλάδες - Άρπαξαν 98.500 ευρώ από μία γυναίκα

Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων στις Κυκλάδες - Άρπαξαν 98.500 ευρώ από μία γυναίκα

Περιπολικό της αστυνομίας

Εurokinissi (φωτογραφία αρχείου)

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται τετραμελής σπείρα απατεώνων που δρούσε στα νησιά των Κυκλάδων και αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματα της, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 63χρονης γυναίκας που διαμένει στην Σαντορίνη από την οποία άρπαξαν το ποσό των 98.500 ευρώ για δήθεν τροχαίο του υιού της.

Σύμφωνα με το cyclades 24.gr στα νησιά των Κυκλάδων η μία απάτη διαδέχεται την άλλη με αποκορύφωμα την απάτη σε βάρος 63χρονης από την Αλβανία η οποία έδωσε 98.500 ευρώ (αρχικά της είχαν ζητηθεί 120.000) επειδή πίστεψε πως ο γιος της είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

Τα μέλη της σπείρας Βουλγαρικής καταγωγής, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες στην περίπτωση της 63χρονης που διαμένει στην Σαντορίνη, με το πρόσχημα την ανάγκη επείγουσας χρηματικής βοήθειας για τη διευθέτηση των υποτιθέμενων ζητημάτων, της ζήτησαν να μεταφέρει τα χρήματα σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Οι επιτήδειοι κατάφεραν να της αποσπάσουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της τάξεως των 98.500 ευρώ.

Η αντίδραση της αστυνομίας

Μετά την καταγγελία της γυναίκας για την απάτη σε βάρος της, η Ασφάλεια της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, με μεθοδευμένες ενέργειες κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τους τέσσερις συνεργούς της μεγάλης απάτης.

Οι αρχές απέκλεισαν κάθε πιθανή διέξοδο από το νησί τόσο από θάλασσα όσο και αέρα, με αποτέλεσμα η σύλληψη τους να είναι θέμα χρόνου.

Οι τρεις από τις τέσσερις συλλήψεις έγιναν άμεσα, ενώ η τελευταία σύλληψη, ήταν επεισοδιακή κι έγινε στο κέντρο των Φηρών.

Οι τέσσερις Βούλγαροι ανάμεσα τους, δυο γυναίκες, κατηγορούνται για απάτη από κοινού και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Νάξου.