ΕΛΛΑΔΑ

Το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου στον Δάνη Κατρανίδη - «Πιο φτωχό το θέατρο χωρίς εσένα»

Ο Δάνης Κατρανίδης

EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του σπουδαίου ηθοποιού, Δάνη Κατρανίδη που έφυγε σε ηλικία 75 ετών, σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου από τη ζωή. 

Φίλοι και συνάδελφοί του αποχαιρέτησαν με έντονη συγκινησιακή φόρτιση έναν μεγάλο θεατράνθρωπο. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται ο Γιάννης Βούρος, η Ελένη Ράντου, η Έλενα Ακρίτα και η Άντζελα Γκερέκου.

«Πάλεψες σα θηρίο»

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Ελένη Ράντου έγραψε «καλό σου ταξίδι Δάνη Κατρανίδη. Πάλεψες σα θηρίο. Ξεκουράσου τώρα… Άλλος ένας ωραίος άνθρωπος ταξίδεψε αυτό το καλοκαίρι» έγραψε η Ελένη Ράντου.

«Ο Γολγοθάς τελείωσε»

Τον καλό του φίλο, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν αποχαιρέτησε και ο Γιάννης Βούρος με ένα συγκινητικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Γολγοθάς τελείωσε Δάνη. Αυτό ήταν. Ξεκουράσου» έγραψε αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο ηθοποιός.

«Το θέατρο είναι πιο φτωχό χωρίς εσένα»

Η Βάσια Παναγοπούλου που συνεργάστηκε με τον σπουδαίο ηθοποιό στην αρχή της καριέρας της, ανέβασε μια κοινή τους φωτογραφία, γράφοντας στη λεζάντα: «Όταν στα πρώτα πρώτα σου βήματα στο σινεμά έχεις την τύχη να συνεργάζεσαι με έναν ηθοποιό με ήθος και ταλέντο όπως ο Δανης Κατρανιδης, είσαι ευλογημένος. Τον συνάντησα στην πρώτη μου κινηματογραφική ταινία “τα βαπορακια” σε σκηνοθεσία Παύλου Τασιου. Δεν ξεχνώ την ουσιαστική του ευγένεια. Καλό ταξίδι στο φως, Δανη μας. Το θέατρο είναι πιο φτωχό χωρίς εσένα».

Το δικό της «αντίο» μοιράστηκε και η Άντζελα Γκερέκου, σχολιάζοντας πως «άλλος ένας αγαπημένος….δεν είναι κοντά μας…. Καλό Ταξίδι…Δάνη μου.. Θα θυμάμαι πάντα την υπέροχη συνεργασία και φιλιά μας με πολλή αγάπη».

«Το κενό είναι μεγάλο»

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Instagram το πρωί της Κυριακής (01/09) ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό. Αγαπημένε μας Δανή Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια....Το κενό είναι μεγάλο....» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η εξόδιος ακολουθία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (5/9) στις 12:30 στο κοιμητήριο Zωγραφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης