ΕΛΛΑΔΑ

Με πέντε ώρες καθυστέρηση έφυγε το «Διαγόρας» μετά την επακούμβιση στο λιμάνι Καβάλας

Με πέντε ώρες καθυστέρηση έφυγε το «Διαγόρας» μετά την επακούμβιση στο λιμάνι  Καβάλας

Φωτογραφία αρχείου

INTIME NEWS

Με πέντε ώρες καθυστέρηση, στις 12:00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30/08, αναχώρησε το πλοίο Διαγόρας, μετά τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές στο λιμάνι της Καβάλας, όπου του επετράπη ο απόπλους για το δρομολόγιο Καβάλα-Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο κατά τον απόπλου του από το λιμάνι στις 19:00 το απόγευμα, «σύρθηκε» στον λιμενοβραχίονα λόγω κακοκαιρίας και επέστρεψε στο λιμάνι.

Το πλοίο, με 923 επιβάτες,198 ΙΧ, 7 φορτηγά, 5 λεωφορεία, 9 δίκυκλα και 96 άτομα πλήρωμα θα εκτελούσε το δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Καρλόβασι-Βαθύ Σάμου, ωστόσο του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να ελεγχθεί ότι δεν προκλήθηκε κάποιο ρήγμα.

Όπως σημείωσε ο κεντρικός ναυτιλιακός πράκτορας της Attica στη Μυτιλήνη Ηλίας Πίκουλος, «λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών και του αέρα που επικρατούσαν τη στιγμή που απόπλου, το πλοίο σύρθηκε πάνω στην προβλήτα με αποτέλεσμα να γδαρθεί μπογιά από τα πλαϊνά του πλοίου και τίποτα περισσότερο όπως προέκυψε από τον έλεγχο. Το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιό του μέχρι τη Σάμο και εν συνεχεία από το Β. Αιγαίο προς Θεσσαλονίκη».