ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνιος κολύμβησης 12 ωρών στην πισίνα του Ωραιοκάστρου για καλό σκοπό

Μαραθώνιος κολύμβησης 12 ωρών στην πισίνα του Ωραιοκάστρου για καλό σκοπό
ΑΠΕ ΜΠΕ

Κολυμβητές και κολυμβήτριες από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ετοιμάζονται να βουτήξουν στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου Ωραιοκάστρου και να κολυμπήσουν σερί για ένα ολόκληρο 12ωρο, χωρίς σταματημό, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό σε νυχτερινό μαραθώνιο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί για καλό σκοπό.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, 14 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 το πρωί της Κυριακής, 15 του μήνα. Διοργανώνεται από την Κολυμβητική Ακαδημία του Ωραιοκάστρου, υποστηρίζεται από τον δήμο και έχει ως στόχο να συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές χρήματα για να ενισχυθούν οικονομικά οικογένειες παιδιών που φιλοξενούνται σε ογκολογικές κλινικές.

«Ο σκοπός του αγώνα είναι φιλανθρωπικός και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες δύο οικογενειών από το Ωραιόκαστρο, τα παιδιά των οποίων νοσηλεύονται σε ογκολογικές κλινικές. Είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτό, έχουμε τη στήριξη από τους μαραθώνιους κολυμβητές», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» η πρόεδρος της Κολυμβητικής Ακαδημίας Ωραιοκάστρου, Τάνια Χατζηελευθερίου.

Η οικονομική συμμετοχή στο φιλανθρωπικό αγώνα είναι 10 ευρώ το άτομο, ωστόσο στον χώρο του κολυμβητηρίου θα υπάρχει και ένας κουμπαράς ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να συμβάλουν με όποιο ποσό επιθυμούν. Ο αγώνας δεν έχει ηλικιακό όριο και μπορούν να πάρουν μέρος μικροί και μεγάλοι για όσο χρόνο επιθυμούν να κολυμπήσουν, από 5 λεπτά έως 5 ώρες, αρκεί να μην αδειάσουν ποτέ οι κολυμβητικές διαδρομές.

«Να κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι μπορούμε γι’ αυτές τις οικογένειες γιατί υπάρχουν ανάγκες με τα νοσήλια που δεν καλύπτονται από τα ταμεία. Επίσης, μέσα από αυτό τον αγώνα, πέρα από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για τα παιδιά, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα προς τους νέους πως για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει οι ίδιοι να βάζουμε τον πήχη ψηλότερα», πρόσθεσε η κ.Χατζηελευθερίου.

Την προσπάθεια των κολυμβητών θα στηρίξει εθελοντικά και το προσωπικό του δήμου που εργάζεται στο δημοτικό κολυμβητήριο, που θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της δράσης στον χώρο για να ενημερώνει και να συντονίζει τον αγώνα.