ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: 72 αγροτοδασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη τη χώρα - 24 από κεραυνούς

Όχημα της Πυροσβεστικής

ΙΝΤΙΜΕ

Σε 72 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, κυρίως λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές.

Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 50 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 22.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, 24 πυρκαγιές προκλήθηκαν λόγω κεραυνών.

Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχείρησαν ή και επιχειρούν σε αγροτοδασικές πυρκαγιές όπως σε Πελοπόννησο, Σκύρο και σε πολλές εστίες σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μίστρο Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12.20 , πιθανόν λόγω κεραυνού, και δεν απειλούσε κάποιον οικισμό. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ηςΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης