ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής

Η Διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Όλγας Μπαλαούρα με εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Στο πλευρό των ασθενών και των αναγκών τους, τάχθηκε η νέα διοικήτρια της 1ης Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής κυρία Όλγα Μπαλαούρα. 

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τη Διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ μεταξύ της Διοικήτριας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Όλγας Μπαλαούρα, και εκπροσώπων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, εγκαινιάζοντας κύκλο επαφών της Ένωσης Ασθενών με τους νέους διοικητές των Υ.Π.Ε. της χώρας.

Την Ένωση εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ., Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, η Α’
Αντιπρόεδρος, Μέμη Τσεκούρα, ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Δέδες, η Σύμβουλος Διοίκησης, Ναταλία Τουμπανάκη, και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Υποθέσεων, Αναστάσιος Σαμουηλίδης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα νοσοκομεία αρμοδιότητας της 1ης Υ.Π.Ε. και δη η ενίσχυση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας σε αυτά. Η κυρία Μπαλαούρα υπογράμμισε ότι η διαρκής βελτίωση της ποιότητας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την ίδια.

Η νέα Διοικήτρια δεσμεύτηκε για τη θέσπιση τακτικής συνεργασίας με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι υπηρεσίες υγείας ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των ασθενών.

Στρατηγική Προτεραιότητα η Ποιότητα

Στη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη ανάπτυξης αξιόπιστων δεικτών μέτρησης της
ποιότητας, που θα αντικατοπτρίζουν τις εμπειρίες των ασθενών. Η κυρία Μπαλαούρα δήλωσε ότι στόχος της είναι η εισαγωγή συστηματικών μεθόδων αξιολόγησης και βελτίωσης της ποιότητας, σε συνεργασία με τον Ο.ΔΙ.Π.Υ. και την ενεργή συμμετοχή των ασθενών στη διαδικασία αυτή σύμφωνα με τα πρότυπα που η ίδια είχε εφαρμόσει κατά τη θητεία της στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας θα συνεργαστεί στενά με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια για την προώθηση αυτών των στόχων, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα της υγειονομικής φροντίδας.

Ταυτόχρονα η Διοικήτρια ενημερώθηκε για την επικείμενη εκδήλωση Athens Patients' Forum που διοργανώνει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στις 20 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του HEALTH-IQ Project.

Ο ρόλος των Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/τριών Υπηρεσιών Υγείας

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο των Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/τριών Υπηρεσιών Υγείας, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν βασική συνιστώσα για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διασφάλιση της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης στα νοσοκομεία. Η κυρία Βακουφτσή τόνισε την ανάγκη τα Γραφεία να λειτουργούν ως βασικά σημεία επαφής με τους ασθενείς και να συμβάλλουν στην αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας.

Εκπαίδευση και Εγγραμματοσύνη των Ασθενών

Η κυρία Όλγα Μπαλαούρα και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας αναγνώρισαν επίσης τη σημασία της εκπαίδευσης και της εγγραμματοσύνης των ασθενών. Η πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση, η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ ασθενών και επαγγελματιών υγείας, και η ενεργός συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων για τη θεραπεία τους είναι καθοριστικοί παράγοντες για τη βελτίωση των υγειονομικών αποτελεσμάτων.
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας παραμένει δεσμευμένη στη συνεχή συνεργασία με την 1η
Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, όπως και με τις υπόλοιπες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών και την επίτευξη της υψηλότερης ποιότητας φροντίδας για όλους τους πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης