ΕΛΛΑΔΑ

«Λευκό το ποινικό μητρώο» της καταδικασμένης ιδιοκτήτριας λούνα παρκ, λέει ο Δήμος Λάρισας

Το σημείο στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Μαγνησίας όπου βρήκε το θάνατο 14χρονη το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019.

Eurokinissi

Στην είδηση ότι καταδικασμένη ιδιοκτήτρια λούνα παρκ σε Χαλκίδα και Αλμυρό, έλαβε φέτος άδεια για λειτουργία λούνα παρκ σε πανηγύρι στη Λάρισα, ο Δήμος Λαρισαίων απαντά πως «το λευκό μητρώο της πλειοδότριας - που ήταν απαραίτητο στα δικαιολογητικά συμμετοχής - ήταν λευκό».

Απάντηση στα δημοσιεύματα σχετικά με την ποινική εμπλοκή της πλειοδότριας του λούνα παρκ στο φετινό παζάρι της Λάρισας, έδωσε ο Δήμος Λαρισαίων.

Το ρεπορταζ της ΕΡΤ ανέφερε πως η πλειοδότρια είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή για τον τραυματισμό 9χρονης σε ατύχημα σε Λούνα Παρκ της Χαλκίδας το 2009, ενώ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για το θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου το 2019.

Η δημοτική αρχή στην απάντηση της αναφέρει πως το μητρώο της πλειοδότριας, που ήταν απαραίτητο στα δικαιολογητικά συμμετοχής, ήταν λευκό, όπως μεταδίδει το larissanet.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα (30.08.2024) που αφορούν το λούνα παρκ στη Νεάπολη, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης Λάρισας 2024, από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων επισημαίνονται τα εξής:

Η ασφάλεια των πολιτών, η εξασφάλιση συνθηκών ομαλής λειτουργίας και η προστασία από κινδύνους κάθε τύπου, αποτελούν βασικές προτεραιότητες και αδιαπραγμάτευτες αρχές σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων.

Το ίδιο ισχύει και για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, σε κάθε διαδικασία που αφορά σε δημόσιο διαγωνισμό.

Με βάση τη διακήρυξη της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ, στη Νεάπολη, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης Λάρισας 2024 και συγκεκριμένα στα δικαιολογητικά συμμετοχής (αρθ. 6 της διακήρυξης), επί ποινή αποκλεισμού, προβλέπονταν μεταξύ άλλων και «απόσπασμα ποινικού μητρώου, έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας».

Κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας κατατέθηκε από τον πλειοδότη ο φάκελος των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων και το απόσπασμα του ποινικού μητρώου, το οποίο ήταν λευκό (μηδέν).

Αφού ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά, η αρμόδια Επιτροπή του διαγωνισμού που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό, προχώρησε στην ανακήρυξη του πλειοδότη, ως όφειλε.

Κατά τη διαδικασία επανελέγχου των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν, επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα του προαναφερόμενου αποδεικτικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης