ΕΛΛΑΔΑ

Αν και καταδικασμένη για το θάνατο 14χρονης στον Αλμυρό, πήρε άδεια για Λούνα Παρκ στη Λάρισα

Πλήθος μαζεμένο στον τόπο της τραγωδίας, στο Λούνα Παρκ του Αλμυρού Μαγνησίας όπου έχασε τη ζωή της μια 14χρονη το 2019

ΑΠΕ ΜΠΕ

Με νωπή ακόμη την οργή, τη θλίψη και την αγανάκτηση για τον άδικο χαμό του 19χρονου Γιάννη σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, έρχεται στο φως άλλη μια υπόθεση προβληματικής όσο και προκλητικής αδειοδότητηση λειτουργίας λούνα παρκ στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτά που μεταδίδει η ΕΡΤ άλλο λούνα παρκ αναμένεται να στηθεί στη Λάρισα, από την ιδιοκτήτρια επιχειρηματία, η οποία έχει σε βάρος της μία καταδικαστική απόφαση για τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009 ενώ έχει παραπεμφθεί και για τον θάνατο 14χρονης στο λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού που έκανε ο Δήμος Λάρισας στις 8 Αυγούστου του 2024 για το ετήσιο πανηγύρι της Λάρισας, ανέφερε ρητά ότι ένας εκ των όρων για τη συμμετοχή αυτών που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ στο πανηγύρι ήταν να μην έχουν καταδικαστεί για αδίκημα συναφές με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ωστόσο όμως, αυτό το διαγωνισμό τον κέρδισε η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, όπου στη Χαλκίδα τον Ιούλιο του 2009 τραυματίστηκε μια 9χρονη και εξαιτίας αυτού του τραυματισμού καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 χρόνων με τριετή αναστολή αμετάκλητα.

Επομένως, δεν είχε δικαίωμα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, να συμμετέχει. Παρ' όλα αυτά πλειοδότησε και επελέγη.

Η ίδια ιδιοκτήτρια έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για κακούργημα και για το θάνατο 14χρονης στο λούνα παρκ του Αλμυρού Βόλου.

Ήταν ουσιαστικά η ίδια επιχείρηση και το ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν αυτό να έγινε δεκτό εφόσον είχε αυτή την καταδίκη. Η επιχείρηση ετοιμάζεται να στήσει κανονικά τα παιχνίδια στη Λάρισα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης