ΕΛΛΑΔΑ

Ακτιβιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την φωτιά στο εργοστάσιο αυγών - Τεχνική βλάβη βλέπουν οι Αρχές

Ακτιβιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την φωτιά στο εργοστάσιο αυγών - Τεχνική βλάβη βλέπουν οι Αρχές
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

H πυρκαγιά στο εργοστάσιο αυγών στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν τελικά εμπρησμός όπως έσπευσε να οικιοποιηθεί μια vegan ομάδα ακτιβιστών αλλά πιθανό να οφείλεται σε αμέλεια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν εντοπίζει σημάδια εμπρησμού στον χώρο αλλά αντιθέτως, όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η πυρκαγιά ίσως να ξέσπασε από κάποια τεχνική βλάβη.

Την ώρα που ξεκίνησε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο αυγών υπήρχαν δύο άτομα προσωπικό, ο ένας φύλακας που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο, και μάλιστα προσπάθησαν να την κατασβέσουν με πυροσβεστήρες ανεπιτυχώς, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να καταστραφεί ολοσχερώς.

Το πρωί έγινε γνωστό πως σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχει αναρτηθεί ανάληψη ευθύνης για την συγκεκριμένη πυρκαγιά από ομάδα vegan ακτιβιστών.

Σε αυτή την ανακοίνωση της 25ης Αυγούστου, έλεγαν: «αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά» και προσέθεταν: «Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε». Σε υστερόγραφο της ανακοίνωσής τους έγραψαν ότι «Υπάρχουν πολλά σκουπίδια που με τον ένα τρόπο ή τον άλλο συμβάλουν στην εξόντωση των ζώων. Μακράν τα αθλιότερα από αυτά είναι οι κρεατοφάγοι οικολόγοι».

Ωστόσο όπως φαίνεται πως η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει σχέση με την υπόθεση και έσπευσε -πιθανόν για την καλλιέργεια εντυπώσεων- να οικειοποιηθεί μία δράση (εμπρησμό) η οποία δεν έγινε ποτέ.

Η ανακοίνωσή τους:

analipsi-1


«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό της αυγοπαραγωγικής εταιρίας TSAKIRIS FAMILY στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η λύπη σας για την κατεστραμμένη «περιούσια» σας αποτελεί πηγή διασκέδασης για μας. Δεν είστε επιχειρηματίες, είστε δολοφόνοι εκατομμυρίων ζώων. Χιλιάδες ζώα κάθε μέρα πεθαίνουν υπό άθλιες συνθήκες για τη γεύση της σάρκας τους, προσφέροντας ανυπολόγιστα κέρδη στα αφεντικά. Αισθανόμενα όντα που μπορούν να νιώσουν κάθε συναίσθημα που νιώθουμε κι εμείς, αντιμετωπίζονται ως πρώτη ύλη της καπιταλιστικής παραγωγής.

Σε ένα κόσμο που η εξόντωση των ανυπεράσπιστων (ζώων) αποτελεί κανονικότητα, εμείς αρνούμαστε να είμαστε μέρος της. Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά. Δεν περιμένουμε να «έρθει η ώρα» να ασχοληθούμε με τα ζώα όπως μας ζητάνε οι γραφικοί επαγγελματίες επαναστάτες. Ορίζουμε εμείς ότι η κατάλληλη ώρα είναι τώρα και προχωράμε με ανυποχώρητο αγώνα.

Μέχρι να κλείσει και το τελευταίο Άουσβιτς των ζώων.

ALF/KLM.

ΥΓ1: Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε.

ΥΓ2: Υπάρχουν πολλά σκουπίδια που με τον ένα τροπο ή τον άλλο συμβάλουν στην εξόντωση των ζώων. Μακράν τα αθλιότερα από αυτά είναι οι κρεατοφάγοι οικολόγοι».