ΕΛΛΑΔΑ

50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ: Μεγάλη εκδήλωση το Σάββατο (07/09) στου Ζωγράφου - Το πρόγραμμα

Στιγμιότυπο από το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στις 23 Σεπτεμβρίου 2024

Γ.Τ. ΚΚΕ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Μεγάλη φεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Γήπεδο Ζωγράφου, εκεί που πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, το 1975, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024.

Το σύνθημα του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, είναι «γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο – Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!».

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 18-19-20-21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Φέτος, λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”, επιλέχτηκε το Φεστιβάλ να κάνει στάση σε όλα τα σημεία της Αττικής απ’ όπου «πέρασε» τα προηγούμενα 50 χρόνια.

Τελευταίος σταθμός αυτής της διαδρομής, μετά την Καισαριανή, την Γκράβα, την Πανεπιστημιούπολη, το Περιστέρι και το Αιγάλεω, είναι το Γήπεδο Ζωγράφου.

Το 1ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, το 1975

Οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένες στην 7χρονη δράση της ΚΝΕ και τα 7 χρόνια από την έκδοση του πρώτου -παράνομου- φύλλου του «Οδηγητή». Έτσι προέκυψε και η ονομασία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.

Το πρόγραμμά του περιελάμβανε κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, συζητήσεις, εκθέσεις κ.ά.

Ορισμένα μόνο από τα ονόματα που άνοιξαν τότε μουσικά την αυλαία του θεσμού των Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ήταν οι: Νίκος Ξυλούρης, Χρήστος Λεοντής, Σωτηρία Μπέλλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου, Κώστας Θωμαΐδης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Δόμνα Σαμίου, Δήμητρα Γαλάνη κ.ά.

Τι θα περιλαμβάνει η εκδήλωση του Σαββάτου στο Γήπεδο Ζωγράφου

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση – Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ την περίοδο 1972-1979.

Προβολή ντοκιμαντέρ του ΚΣ της ΚΝΕ αφιερωμένο στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, με τίτλο: «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός».

Για το ντοκιμαντέρ παραχώρησαν συνεντεύξεις οι διατελέσαντες Γραμματείς του ΚΣ της ΚΝΕ, Δημήτρης Γόντικας, Σπύρος Χαλβατζής, Νίκος Σοφιανός, Θέμης Γκιώνης, Γιάννης Πρωτούλης, Θοδωρής Χιώνης, Νίκος Αμπατιέλος και ο νυν Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Ταυτόχρονα, συμμετέχουν, με μαρτυρίες-συνεντεύξεις, οι εξής: Ιωάννα Καρυστιάνη, Φώντας Λάδης, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Εύα Μελά, Γιώργος Μπαγιαρτάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Σταμάτης Νικολάου, Θύμιος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Θανάσης Σκαμνάκης, Κώστας Χατζάρας.

Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Ταμπούρι», που σημάδεψε με τα πολιτικά και αντάρτικα τραγούδια του τα πρώτα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”.

Η αφίσα της φεστιβαλικής εκδήλωσης για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στο Στάδιο Ζωγράφου το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, 2024

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης