ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρά ψάρια και στη λίμνη Κάρλα - Μαζεύτηκαν 57 τόνοι ψαριών από τον Παγασητικό

Νεκρά ψάρια στις εκβολές του ποταμού Ξηριά στον Βόλο

INTIME NEWS

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η οικολογική καταστροφή με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που καταλήγουν στον Παγασητικό κόλπο με τα συνεργεία να έχουν μαζέψει συνολικά 57 τόνους τις τελευταίες δύο μέρες.

Εκτός από τις παραλίες σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, πλέον νεκρά ψάρια και άλλα που ψυχορραγούν λόγω της πτώσης της στάθμης των νερού γύρω από τον ταμιευτήρα και την έλλειψη οξυγόνου εντοπίζονται πλέον τόσο στα σημεία αυτά όσο και μέσα στη λίμνη Κάρλα.

Από χθες ξεκίνησε η συγκέντρωση των εκατομμυρίων νεκρών ψαριών του γλυκού νερού.

Νεκρά ψάρια δίπλα στον ποταμό

INTIME NEWS

Σύμφωνα με το newspaper.gr εδώ και περίπου ένα 24ωρο ξεκίνησε η αποκομιδή των νεκρών ψαριών από τον αλιείς που επιστρατεύθηκαν προκειμένου να καθαρίσει ο Παγασητικός κόλπος, το συντομότερο δυνατόν.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον επτά ημέρες συνεχιζόμενης εργασίας, ώστε να αποτελέσει παρελθόν αυτή η τραγική εικόνα που αντικρίζουν όλοι τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο.

Με απόχες και με μπουλντόζες ξεκίνησε η επιχείρηση καθαρισμού από τα νεκρά ψάρια

INTIME NEWS

Επτά μεγάλα αλιευτικά καΐκια το πρωί της Τετάρτης (28/08) ξεκίνησαν την περισυλλογή των νεκρών ψαριών από τη θαλάσσια περιοχή του Βόλου, μετά από συμφωνία των αλιέων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σήμερα, πρώτη ημέρα της συντονισμένης επιχείρησης, μαζεύτηκαν συνολικά 57 τόνοι νεκρά ψάρια, που προωθήθηκαν για καύση σε εταιρεία της Λάρισας, σύμφωνα με το gegonota.news.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η συγκέντρωση των νεκρών ψαριών σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας

INTIME NEWS

Χθες συγκεντρώθηκαν συνολικά πέντε τόνοι νεκρών ψαριών από τα νερά, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Βόλου.

Τα νεκρά ψάρια βρίσκονται παντού και έχουν διαχυθεί στον κόλπο. Τα αλιευτικά σκάφη βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, ώστε να συγκεντρωθούν οι τεράστιες ποσότητες μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, σήμερα τοποθετήθηκε από τον ΟΛΒ ένα δίχτυ στον Ξηριά που αναμένεται να μειώσει σημαντικά τις ποσότητες των ψαριών, ενώ παράλληλα η Περιφέρεια προχώρησε στο κλείσιμο του θυροφράγματος της Κάρλας και εκτιμάται ότι τις επόμενες 2-3 ημέρες θα υπάρξει βελτίωση της εικόνας στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, που έχει κατακλυστεί από χιλιάδες νεκρά ψάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης