ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω υγρασίας ξεκόλλησε η ψευδοροφή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και τραυμάτισε ασθενή

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

INTIME/ ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η διάβρωση της ψευδοροφής από υγρασία ήταν ο λόγος που έπεσε κομμάτι από το ταβάνι των εξωτερικών ιατρείων στο κεφάλι ασθενούς, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας την περασμένη Δευτέρα.

Σε διάβρωση των πλακών της οροφής εξαιτίας της υγρασίας που προκαλείται από τα κλιματιστικά αποδίδει την πτώση πλάκας κατά τη διάρκεια εξέτασης ασθενούς στα εξωτερικά ιατρεία της Ουρολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η Διοίκηση του Ιδρύματος

Το συμβάν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, που προκάλεσε αναστάτωση, σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας όταν γυναίκα ασθενής από το Βόλο, συνοδευόμενη από συγγενικό της πρόσωπο κι ενώ δεχόταν οδηγίες από τον θεράποντα γιατρό της, δέχθηκε στο κεφάλι τμήμα πλάκας της ψευδοροφής.

Η γυναίκα υπέστη σοκ και μεταφέρθηκε σε διπλανό θάλαμο όπου εξετάστηκε από τον γιατρό και διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία της και δεν είχε τραυματιστεί.

Το περιστατικό προκάλεσε τις άμεσες αντιδράσεις ανθρώπων του πολιτικού κόσμου αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πτώση να οφείλεται σε κακοτεχνίες.

Από την πλευρά της η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε επιστολή της αναφέρει ότι επικοινώνησε με την οικογένεια της παθούσας από την οποία δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα στην υγεία της.

Απέδωσε δε την πτώση τμήματος της ψευδοροφής στη διάβρωση που παρουσιάστηκε σε μία πλάκα λόγω των συμπυκνωμάτων του συστήματος κλιματισμού. Επίσης αναφέρει πως οι πλάκες ψευδοροφής αποτελούνται από ορυκτή ίνα η οποία όταν υγρανθεί όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση – διαλύεται σε μικρότερα κομμάτια τα οποία έχουν την «υφή» πεπιεσμένου χαρτιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης