ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι με όρους δύο αλλοδαποί για την επίθεση σε ζευγάρι Ολλανδών τουριστών

Ελεύθεροι με όρους δύο αλλοδαποί για την επίθεση σε ζευγάρι Ολλανδών τουριστών

Περιπολικό της Αστυνομίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα οι δύο νεαροί που επιτέθηκαν σε ζευγάρι τουριστών στη Χερσόνησο Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, οι δύο άνδρες από το Σουδάν, 20 και 23 ετών, απολογήθηκαν για τα όσα κατηγορούνται και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσία τους μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται πως όλα συνέβησαν στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν ένα ζευγάρι, 19 ετών, από την Ολλανδία απολάμβανε την βόλτα του στην παραλιακή της Χερσονήσου.

Σε κάποια στιγμή εμφανίστηκαν μπροστά τους δύο νεαροί άντρες. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία ο ένας ακινητοποίησε τον 19χρονο και ο άλλος άρπαξε την κοπέλα και προσπάθησε να την βιάσει.

Ο φίλος της προσπάθησε να αμυνθεί και να βοηθήσει την κοπέλα του δέχθηκε χτυπήματα από τον ένα δράστη. Την ίδια ώρα το ζευγάρι έβαλε τις φωνές και οι δύο άντρες τράπηκαν σε φυγή.

Το ζευγάρι κατήγγειλε στις λιμενικές αρχές το γεγονός και μέσα σε λίγη ώρα οι δράστες είχαν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για δύο Σουδανούς, 20 και 23 ετών που οι λιμενικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν και είναι αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.