ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 80χρονο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε ανήλικη

Λάρισα: Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 80χρονο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε ανήλικη

Δικαστική αίθουσα 

INTIME (φωτογραφία αρχείου)

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε ανήλικο κορίτσι καταδικάστηκε ηλικιωμένος άνδρας από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Λάρισας.

Στον 80χρονο δράστη επιβλήθηκε η κατ’ οίκον έκτιση της ποινής για το πρώτο εξάμηνο και την αναστολή του υπολοίπου επειδή ο κατηγορούμενος είναι ηλικιωμένος. Αν ήταν νεότερος θα εξέτιε το εξάμηνο στη φυλακή.

Σύμφωνα με το inlarissanet.gr η πράξη για την οποία εν τέλει καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος συνέβη σε χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας πριν από μερικές ημέρες.

Τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί κατέθεσαν χθες στο δικαστήριο οι γονείς του κοριτσιού όπως η ίδια τους τα μετέφερε. Συγκεκριμένα ότι βρίσκονταν μόνο του κάπου στην πλατεία του χωριού όταν ο κατηγορούμενος ήρθε και την άγγιξε σε σημεία του σώματος της.

Το κορίτσι στη συνέχεια έτρεξε στο σπίτι και ανέφερε στους γονείς της τα όσα συνέβησαν. Οι τελευταίοι με τη σειρά τους κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία η οποία και προχώρησε στη σύλληψη του ηλικιωμένου.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως έκανε «από αγάπη» μια χειρονομία στο σώμα του κοριτσιού καθώς αυτό έτρεχε και αρνήθηκε ότι τέλεσε τις πράξεις όπως αυτές περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Η εισαγγελέας της έδρας ωστόσο στην αγόρευση της τόνισε πως δεν χωρά αμφιβολία ότι το περιστατικό συνέβη και ότι το αδίκημα αυτό στοιχειοθετείται επισημαίνοντας παράλληλα και την αναπτυγμένη σωματοδομή του παιδιού που παρέπεμπε σε κορίτσι και όχι σε ένα παιδί μικρότερης ηλικίας.

«Δεν μπορεί η κίνηση αυτή να είναι αθώα όσο και αν άνθρωποι της ηλικίας του κατηγορουμένου δυστυχώς συνηθίζουν να απλώνουν τα χέρια τους και να θεωρούν ότι κάνουν μια χαριτωμένη κίνηση σε παιδιά» ανέφερε η εισαγγελέας προσθέτοντας πως: «προσωπικά ο κατηγορούμενος δεν με πείθει στην απολογία του ότι ήταν τόσο αθώα η κίνηση του».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό με ηλικιωμένο και πράξη σε βάρος ανήλικου που έρχεται στις δικαστικές αίθουσες της Λάρισας μέσα σε λίγους μήνες.

Τον Απρίλιο το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο επέβαλλε σε βάρος 82χρονου ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή επειδή φίλησε ένα κορίτσι, μαθήτρια δημοτικού.