ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη σε συναγωγή στη Γαλλία: Στη δημοσιότητα φωτογραφία υπόπτου

Έκρηξη σε συναγωγή στη Γαλλία: Στη δημοσιότητα φωτογραφία υπόπτου

Αστυνομικός έξω από την συναγωγή όπου σημειώθηκε η επίθεση

EPA/SYLVIE CAMBON FRANCE OUT

Μια φωτογραφία υπόπτου που φέρεται να προκάλεσε έκρηξη έξω από συναγωγή στην πόλη Λα Γκραντ-Μοτ, στη νότια Γαλλία, από την οποία τραυματίστηκε μέλος της δημοτικής αστυνομίας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων περιείχε φιάλη αερίου, πυρπολήθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά σε συναγωγή της, ανακοίνωσαν Γάλλοι αξιωματούχοι κάνοντας λόγο για σκόπιμη ενέργεια.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης είχε λάβει εικόνες ενός ατόμου που έβαλε φωτιά στα αυτοκίνητα. Ο πιθανός ύποπτος που φαίνεται στα πλάνα κρατούσε μια παλαιστινιακή σημαία, πρόσθεσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Μια άλλη πηγή ανέφερε ότι ο άνδρας κρατούσε δύο άδεια μπουκάλια και είχε μια παλαιστινιακή σημαία τυλιγμένη στη μέση του καθώς έφευγε από τον τόπο του εγκλήματος με τα πόδια.

Μία από τις εικόνες φαίνεται επίσης να τον δείχνει να είναι οπλισμένος, ενδεχομένως με πιστόλι των 9 χιλιοστών, πρόσθεσε η πηγή. Η έκρηξη έρχεται εν μέσω αυξημένης κατάστασης συναγερμού στη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Η αστυνομία αναζητά τον δράστη, ενώ την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το γραφείο του εισαγγελέα αρμόδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Πρόκειται για μια αντισημιτική επίθεση. Για μία ακόμη φορά στοχοθετούνται οι εβραίοι συμπολίτες μας», τόνισε ο Ατάλ στο Χ. «Δεν θα υποχωρήσουμε. Μπροστά στον αντισημιτισμό, μπροστά στη βία δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στους εαυτούς μας να φοβηθούν», πρόσθεσε.