ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Τραυματίστηκαν πυροσβέστες - Έσβησε και η νέα εστία πυρκαγιάς

Φωτιά στη Ρόδο: Τραυματίστηκαν πυροσβέστες - Έσβησε και η νέα εστία πυρκαγιάς

Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς

INTIME NEWS

Δύο πυροσβέστες φέρονται να τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Ρόδο την Τετάρτη (21/8), ανάμεσα σε Μονόλιθο και Σιάννα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ροδιακή» τραυματίστηκε πυροσβέστης, στα πλευρά όταν γλίστρησε και κύλησε σε απότομη πλαγιά βουνού, ενώ λίγο αργότερα υπήρξε και δεύτερος τραυματισμός πυροσβέστη.

Μάλιστα, ο πρώτος από τους δύο, ήταν ο διοικητής της 11η ΕΜΟΔΕ με την επιχείρηση μεταφοράς του από το δύσβατο σημείο να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρειάστηκε η συνεργασία του ΕΚΑΒ με τον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ, νέα εστία φωτιάς εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική στη Ρόδο το απόγευμα της Τετάρτης (21/8), σε σημείο μετά την δασική περιοχή Κυμισάλα, γεγονός που κινητοποίησε εκ νέου τις δυνάμεις.

Το νέο μέτωπο της φωτιάς σημειώθηκε σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πρώτη φωτιά στη Ρόδο. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της 11ης ΕΜΟΔΕ και έθεσαν υπό έλεγχο το μέτωπο.

Σημειώνεται ότι στις 22:00 όλα τα μέτωπα και οι εστίες της φωτιάς ήταν υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών παραμένουν στα σημεία όπου εκδηλώθηκαν οι δυο φωτιές για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.