ΕΛΛΑΔΑ

Νέα εστία πυρκαγιάς στη Ρόδο: Ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού

Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς

INTIME NEWS

Νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε στη Ρόδο,  γεγονός που κινητοποίησε εκ νέου τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις και τις εθελοντικές ομάδες που βρίσκονται στην περιοχή.

Η νέα εστία που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε εγκαίρως, εκδηλώθηκε πίσω από το σημείο από το οποίο ξεκίνησε το μεσημέρι η πυρκαγιά, αλλά εχει προκαλέσει συναγερμό στις πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις του νησιού, που διερευνούν το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό, με δεδομένο μάλιστα, ότι το δάσος της Κυμισάλας είναι από τα πιο σημαντικά και πιο παλιά στον χώρο της Μεσογείου.

Ο φόβος όλων είναι οι καιρικές συνθήκες και η ένταση των ανέμων που θα επικρατήσουν απόψε το βράδυ, για αυτό και στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές ομάδες και εθελοντές Σημειώνεται ότι η φωτιά που αντιμετωπίστηκε κυρίως με ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, στο πρώτο της στάδιο, βρίσκεται ανάμεσα σε δύσβατα σημεία δασικών περιοχών των Σιαννών και της Μονολίθου.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν από το μεσημέρι μάχη με τις φλόγες σε δασική περιοχή ανάμεσα σε Μονόλιθο και Σιάννα της Ρόδου, όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά χωρίς να απειλεί ωστόσο κάποιον οικισμό.

Περιμετρικά η εικόνα είναι βελτιωμένη και οι δυνάμεις επικεντρώνονται πλέον στο βουνό.

Ωστόσο, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή παραμένουν δυνατοί και αυξάνουν τον κίνδυνο, την ώρα που τα εναέρια μέσα έχουν αυξηθεί σε 12 (7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα) κάνοντας συνεχείς ρίψεις ενώ παράλληλα οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν σε δύσβατα σημεία.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, ενώ παρέχεται24-08-21 17:54:44 και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Ενημέρωση για τη φωτιά εξέδωσε και ο δήμος Ρόδου, ενώ λόγω της φωτιάς διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια των λεωφορείων από το λιμάνι της Ακαντιάς προκειμένου να μεταφερθούν πυροσβέστες στο σημείο. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την επαναδρομολόγηση των λεωφορείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης