ΕΛΛΑΔΑ

Δύο τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση από την Κέρκυρα προς το Λονδίνο

Δύο τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση από την Κέρκυρα προς το Λονδίνο
AP Photo/Lindsey Wasson

Τουλάχιστον δύο επιβάτες τραυματίστηκαν σε πτήση από την Κέρκυρα προς το Λονδίνο που χτυπήθηκε από βίαιες αναταράξεις, αναγκάζοντας τους πιλότους σε αναγκαστική προσγείωση.

Συγκεκριμένα, πτήση της EasyJet με προορισμό το Γκάτγουικ του Λονδίνου τη Δευτέρα (19/8) αναγκάστηκε να εκτραπεί προς τη Ρώμη, όταν λόγω αναταράξεων πάνω από τον ιταλικό εναέριο χώρο τραυματίστηκαν δύο μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το Airbus A320 του βρετανικού αερομεταφορέα αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας το μεσημέρι της Δευτέρας με προορισμό το Γκάτγουικ με 181 επιβάτες και πλήρωμα. Όμως, μόλις 20 λεπτά μετά την απογείωση το αεροσκάφος χτυπήθηκε από αναταράξεις, ενώ ταξίδευε με 485 μίλια/ώρα σε υψόμετρο 28.000 πόδια.

Σύμφωνα με το CNNi, εκπρόσωπος της EasyJet ανέφερε: «Το αεροσκάφος δεν είχε υποστεί ζημιές. Η πτήση EZY8120 από Κέρκυρα προς Λονδίνο στις 19 Αυγούστου παρουσίασε αναταράξεις που δυστυχώς είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μέλη του πληρώματος καμπίνας.

Ως αποτέλεσμα, ο κυβερνήτης έλαβε την απόφαση να εκτραπεί προς τη Ρώμη, όπου τα μέλη του πληρώματος έλαβαν ιατρική φροντίδα.

Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και του πληρώματός μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της ΕasyJet και οι πιλότοι μας είναι εκπαιδευμένοι να διαχειρίζονται περιστατικά αναταράξεων.

Η πτήση προσγειώθηκε κανονικά στη Ρώμη, όπου οι πελάτες υποστηρίχθηκαν στον τερματικό σταθμό και κανονίστηκε η αντικατάσταση του πληρώματος και του αεροσκάφους για τη συνέχιση της πτήσης προς το Γκάτγουικ του Λονδίνου».

Ο εκπρόσωπος δεν απάντησε εάν τα τραυματισμένα μέλη του πληρώματος μπόρεσαν να επιστρέψουν στο Γκάτγουικ μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες.