ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε δασική έκταση στη Ρόδο: Αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα - Βελτιωμένη η εικόνα

Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς

INTIME NEWS

Συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με τις φλόγες σε δασική περιοχή ανάμεσα σε Μονόλιθο και Σιάννα της Ρόδου, όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά το μεσημέρι της Τετάρτης (21/8), χωρίς να απειλεί ωστόσο κάποιον οικισμό.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περιμετρικά η εικόνα είναι βελτιωμένη και οι δυνάμεις επικεντρώνονται πλέον στο βουνό.

Ωστόσο, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή παραμένουν δυνατοί και αυξάνουν τον κίνδυνο, την ώρα που τα εναέρια μέσα έχουν αυξηθεί σε 12 (7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα) κάνοντας συνεχείς ρίψεις ενώ παράλληλα οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν σε δύσβατα σημεία.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, ενώ παρέχεται24-08-21 17:54:44 και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Ενημέρωση για τη φωτιά εξέδωσε και ο δήμος Ρόδου, ενώ λόγω της φωτιάς διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια των λεωφορείων από το λιμάνι της Ακαντιάς προκειμένου να μεταφερθούν πυροσβέστες στο σημείο. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την επαναδρομολόγηση των λεωφορείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης